Torcik serowy

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Caritko tak tu wpadłam i zapomniałam pochwalić Twój sernik
icon_redface.gif
Bardzo apetyczny
lecker.gif
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
icon_mrgreen.gif

-Nic sie przeciez nie stalo
bussi.gif
icon_biggrin.gif

- ale bardzo dziekuje
bussi.gif



- a my wczesniej pisalysmy w tym samym czasie, tylko mi sie dluzej wysylalo
icon_mrgreen.gif
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Ojjj, Joanno- gdybys wiedziala.....
icon_mrgreen.gif


Sernik jest cuuuudny! - I to mowi ta, ktora sernikow nie za bardzo....
icon_biggrin.gif

Dokladnie taki, jak sobie wyobrazalam czytajac Twoje posty
icon_biggrin.gif

-Puszysty, piankowy, delikatny i rozplywa sie w ustach. Cud- miod!
Takie serniki moge jesc!
icon_biggrin.gif

Jestem nim zachwycona. Na prawde. Zawladnal moim sercem
icon_lol.gif


Aha, nie mowilam jeszcze (zapomnialam) - ze robilam go bez spodu i nie dodawalam do niego zadnych aromatow.
Wyszedl idealny!
Na pewno do niejednokrotnej powtorki, choc teraz, a wlasciwie juz od dluzszego czasu, mam zamiar zrobic kawowy
icon_biggrin.gif

Bardzo dziekuje za przepis, Joanno
bussi.gif
anbetung.gif


Taki jest w srodku
icon_biggrin.gif


torcik_serowy__1_.JPG
 

Załączniki

  • torcik_serowy__1_.JPG
    torcik_serowy__1_.JPG
    60.1 KB · Wyświetleń: 2

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,927
6,344
113
Lejesz miód na me serce, Caritko. Miło jest czytać, że sprawiło się komuś trochę radości.
Podziękowania należą się jednak autorce przepisu, Karin Goren, która ma za niego moją dozgonną wdzięczność.
I choć piekę ciągle różne nowe serniki, zawsze do tego wracam.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Caritko, Twój sernik jest przepiękny.
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Joanna @ 26 Mar 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=839488Lejesz miód na me serce, Caritko. Miło jest czytać, że sprawiło się komuś trochę radości.
bussi.gif

Joanno, ja bym powiedziala, ze nie troche, a duzo
icon_wink.gif

Juz nie pierwszy raz mowie, ze nie jestem "sernikowa", ale ten- bardzo trafil w moje podniebienie.
Przyznam, ze gdyby nie mial byc przeznaczony dla kogos na urodziny, nie wiem czy w ogole bym go upiekla.
I ogromnie sie ciesze, ze wyszlo tak, jak wyszlo ( z pieczeniem i odwolaniem wyjazdu) - bo wiele bym stracila
icon_biggrin.gif

Przez ten udany i pyszny sernik, nabralam ochoty na wyprobowanie innych Twoich sernikow, ktorych pewnie bym nie piekla,
- bo ja niesernikowa
icon_wink.gif


CYTATPodziękowania należą się jednak autorce przepisu, Karin Goren, która ma za niego moją dozgonną wdzięczność.
I choć piekę ciągle różne nowe serniki, zawsze do tego wracam.
ee, tam
icon_mrgreen.gif

Gdyby nie Ty-nie poznalibysmy tego sernika, wiec to Tobie naleza sie uklony
icon_biggrin.gif

icon_wink.gif


Krystyna9 @ 26 Mar 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=839493Ja już wczoraj widziałam jaki on puszysty.
icon_mrgreen.gif
Dziurki ma takie piękne jak w biszkopcie. Gdybym nie wiedziała, że to sernik, to postawiła bym właśnie na biszkopt.
daumen.gif
No. A ja to taki niedowiarek
icon_lol.gif

Jakos troche nie chcialo mi sie wierzyc, ze w srodku tez bedzie taki puszysty.

Sinistra @ 27 Mar 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=839749Caritko, Twój sernik jest przepiękny.
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Tez jestem wzrokowcem, ale to zadna filozofia
icon_wink.gif

Moczysz gazety, a potem owijasz mokrymi forme.


p.s. Myslalam, ze Ty, to nasza Margot
icon_mrgreen.gif

Miala bardzo dlugo taki avatar.
 

ewa1203

Member
Gru 13, 2008
181
0
0
hej! ja po prostu patrze i patrze na te Wasze serniki i sie napatrzeć nei moge - sliczne poporstu szczeka opada..chce go zrobic na swieta, ale oczywiscie mam male pytanko... czy mogę go zrobic uzywajac tylko kg serka twarogowego 9% (takiego z wiaderka)? czy mascarpone jest koniecznością?

przypuszczam ze ktos juz o to pytal, ale tyle tych stron ze nie mam cierpliwosci czytac, wiec bede bardzo uradowana jak ktoras z Pań mi odpowie
icon_smile.gif


pozdrówka
 

Ciuchenka

Member
Kwi 7, 2009
2
0
0
Z mascarpone wychodzi wg mnie bardziej kremowy, ale z doswiadczenia wiem ze jesli zrobisz po prostu z tlustego serka to tez wyjdzie super:)

Ja robiłam wczoraj mój pierwszy gazetowy
icon_rolleyes.gif
, taki na szybko, bez wiekszego ozdabiania itd:) Ale jak na mnie i tak wyszedł niesamowity;)

Dziękuje za przepis Joanno:)
cvety.gif
anbetung.gif
Ten sernik to było zbawienie;) Drugi robie dla rodziny mojego chłopaka, już dzisiaj
icon_razz.gif
 

Załączniki

  • DSCN1510.JPG
    DSCN1510.JPG
    254.5 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,927
6,344
113
Ciuchenko, po prostu piękny!
Też go wczoraj upiekłam. Czeka na dekorowanie fiołkowym lukrem i kandyzowanymi fiołkami.
icon_smile.gif

 

ewa1203

Member
Gru 13, 2008
181
0
0
no wiec i upieklam
icon_smile.gif
wyszedl bardzo wysoki az dziw :D na pewno nie jest w smaku jak wasz ale zrobilam tylko z serka twarogowego i to tylko 2,5%... czyli wyjdzie nawet bez uzycia np.mascarpone:)... zdjecia nie dam bo nie ma sie czym chwalic, patrzac na te wasze cuda... nie bede inna i powiem: super przepis
icon_smile.gif
na stale do repertuaru ciastowego wchodzi od dzis..

WESOŁEGO JAJA!!
 

ewa1203

Member
Gru 13, 2008
181
0
0
chcialam tylko dopisac, ze ten sernik to jest teraz o niebo lepszy, czyli w 3 dniu
icon_smile.gif
... nastepnym razem upieke min.2dni przed jakas impreza, schowie szczelnie gdzies i bedzie pychotka dla gosci... naprawde, warto poczekac te pare dni :D dzieki dzieki dzieki za przepis i rady
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy