AnnaH @ 22 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1065482terjon a gdybym upiekla go w prostokatnej formie to nie bylby za niski??
bardzo dziekuje ci za odp.Tortownica o średnicy 26 cm ma pole powierzchni 530,66cm kwadratowych.No i teraz wszystko zależy jaka to forma prostokątna.Jak pomnożysz bok krótszy przez dłuższy , zobaczysz jaka powierzchnia Ci wyjdzie.Jeśli dużo większa od 530,66cm to będzie za niski.No inaczej nie potrafię wytłumaczyć.Wesołych Świąt.
Doruśka @ 22 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1065632naprawdę aż 530 cm??Tak Doruśka.Np.kwadrat o boku 10cm ma 100cm kw powierzchni.Jak nie dowierzasz matematyce to można sobie rozrysować na papierze w kratkę i policzyć na piechotę.
Vana nie wtrącasz się tylko dzielisz się informacją i sama odtąd będę korzystać z tego przelicznika.Miłych Świąt dziewczynki.
lee_lee @ 1 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1055896czy mozna sie poratowac kupnym mielonym i pozniej go jakos przelac wrzatkiem?nie mam zbyt duzej wprawy z makiem, a wolalbym nic nie sknocic na poczatku.Ja skorzystałam właśnie z takiego suchego mielonego maku. Zalałam go wieczorem wrzątkiem - ale nie dużo, tylko tyle żeby cały mak był wilgotny, ale jeszcze nie pływał w tej wodzie. Następnego dnia (czyli dziś ) rano upiekłam biszkopt i wyszedł, zero zakalca czy innych problemów, więc możesz śmiało 'poratować się' takim makiem.
kasha @ 10 Jan 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1557370jeszcze mam trochę maku
może by tak na próbę w maleńkiej tortownicy zrobić
SamantoWredoto
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia