Joanna @ 5 Jan 2017 napisał:index.php?act=findpost&pid=1619695Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli - chcesz zrobić dwa różne ciasta na blaty do tortu?
Jeśli tak, imo jako drugie dobre byłoby czekoladowe, np. z tego przepisu:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24576&hl=lekkieDokładnie tak . Zastanawiałam się nad biszkoptem przełożonym zamiennie z ciastem makowym do tego mus jogurtowy i jeszcze jeden inny rodzaj masy Tylko czy nie przekombinuje za bardzo . Wersja oryginalna jest dobra , ale chciałabym coś zmienić aby było bardziej pod dzieci . A może macie jakieś ciekawe pomysły na tort . Ja zawsze robię biszkopta przełożonego kremami i bitą śmietaną z owocami ( różne kremy i różne owoce ) i jakoś tak ostatnio nudno się zrobiło .
Ciasto czekoladowe mogłoby być ( jest smaczne ), ale jaką jeszcze dać masę ?
Margot @ 6 Jan 2017 napisał:index.php?act=findpost&pid=1619709a ja sobie myślę ,ze blaty mógłby być z niebieskiego i białego maku , tak po połowie upiecBiały mak ? Boże chyba pierwszy raz słyszę![]()
Ok już poczytałam co nie co. Człowiek uczy się całe życie . Brzmi ciekawie . Ciasto Joanny robiłam z gotowej masy makowej w puszce , a masy z białego maku to raczej nie dostanę .
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.