Tort obłęd w buzi
Biszkopt:
5 jaj
5 łyżek cukru
5 łyżek mąki tortowej pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Z podanych składników upiec biszkopt.
Krem:
6 średnich antonówek- zetrzec i skropić cytryną
1 szklanka rodzynek namoczonych w mleku
1 szklanka suszonych śliwek pokrojonych
1/2 tabliczki czekolady gorzkiej – utrzeć
1 kostka masła
cukier waniliowy
Składniki kremu utrzec na masę która oczywiście nie ma szans być jednolitym kremem.
Poncz:
50g. spirytusu
Sok z 1 cytryny
Przegotowana woda aby całość dawała 3/4 szklanki płynu.
Biszkopt przekroic na 3 blaty , nasączyć ponczem i przełozyć masą.
Całość posmarować 1 szklanką bitej śmietany z dodatkeim drobno mielonej kawy (niekoniecznie). Na kilka godzin wstawić do lodówki.
Proste, pyszne i chyba nie bardzo ciężkie
A dot ego bogatoresztkowe 
Biszkopt:
5 jaj
5 łyżek cukru
5 łyżek mąki tortowej pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Z podanych składników upiec biszkopt.
Krem:
6 średnich antonówek- zetrzec i skropić cytryną
1 szklanka rodzynek namoczonych w mleku
1 szklanka suszonych śliwek pokrojonych
1/2 tabliczki czekolady gorzkiej – utrzeć
1 kostka masła
cukier waniliowy
Składniki kremu utrzec na masę która oczywiście nie ma szans być jednolitym kremem.
Poncz:
50g. spirytusu
Sok z 1 cytryny
Przegotowana woda aby całość dawała 3/4 szklanki płynu.
Biszkopt przekroic na 3 blaty , nasączyć ponczem i przełozyć masą.
Całość posmarować 1 szklanką bitej śmietany z dodatkeim drobno mielonej kawy (niekoniecznie). Na kilka godzin wstawić do lodówki.
Proste, pyszne i chyba nie bardzo ciężkie