- Maj 14, 2006
- 1,077
- 0
- 0

Biszkopt upiekłam jak zykle z przepisu Hichotki. Z upieczonego biszkoptu wydłubujemy część ciasta, zostawiając ok. 2 cm brzeg oraz spód.
Masa:
- 1/2 kg rabarbaru
- 1/4 l wody
- 1 op. budyniu waniliowego
- 100 g cukru
Odlewamy 6 łyżek wody i mieszamy z proszkiem budyniowym. Resztę wody wlewamy do garnka razem z cukrem oraz umytym, obranym i pokrojonym rabarbarem. Gotujemy ok. 5 minut (ja gotowałam trochę dłużej) i dodajemy budyń. Po zagotowaniu studzimy. Masę umieszczamy w wydrążonym biszkopcie.
Połowę wydłubanego biszkoptu kruszymy, dodajemy 50 g mielonych migdałów i 30 g cukru i smażymy wszystko na patelni z 3 łyżkami rozgrzanego masła aż się zrumieni. Studzimy.
Ubijamy 1/2 l śmietany z 2 op. Śmietan-fixu. Kładziemy na biszkopt z masą rabarbarową i posypujemy prażonym ciastem.
Smacznego!
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: