- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Ponieważ tort, któryś raz z kolei dostał ochy i achy wstawiam przepis
Biszkopt jasny lub ciemny przekrojony na 3 placki.
Masa wiśniowa:
słoik wiśni zasypanych cukrem (nie wiem jak się toto fachowo nazywa, ale chodzi o takie co się robi na zimę - wiśnie zasypane cukrem, dość słodkie)
budyń waniliowy / śmietankowy ugotowany na mleku
galaretka wiśniowa
Galaretkę rozrobić w max 1/2 szkl wody. Do budyniu dodać wiśnie wraz z sokiem, wymieszać mikserem, dodać tężejącą galaretkę i wymieszać.
Można zrobić ze świeżych owoców, np malin. Wtedy maliny należy zasypać ok 3/4 szkl cukru pudru, wstawić na 30-60 min do lodówki, a jak puszczą sok dodać do budyniu + galaretka malinowa.
Masa czekoladowa:
ja robię taką https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21781
Przełożyć placki biszkoptowe, ozdobić.


Biszkopt jasny lub ciemny przekrojony na 3 placki.
Masa wiśniowa:
słoik wiśni zasypanych cukrem (nie wiem jak się toto fachowo nazywa, ale chodzi o takie co się robi na zimę - wiśnie zasypane cukrem, dość słodkie)
budyń waniliowy / śmietankowy ugotowany na mleku
galaretka wiśniowa
Galaretkę rozrobić w max 1/2 szkl wody. Do budyniu dodać wiśnie wraz z sokiem, wymieszać mikserem, dodać tężejącą galaretkę i wymieszać.
Można zrobić ze świeżych owoców, np malin. Wtedy maliny należy zasypać ok 3/4 szkl cukru pudru, wstawić na 30-60 min do lodówki, a jak puszczą sok dodać do budyniu + galaretka malinowa.
Masa czekoladowa:
ja robię taką https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21781
Przełożyć placki biszkoptowe, ozdobić.

