Torty Dorotyxx

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Dorotoxx, torty jak zwykle piękne.
(na cinie zgnieźdiłam się jak trafiłam na twoje torty...)
Dięki za udoskonalony przepis. Już niebawem wypróbuję.
Pozdrawiam

Madda

Member
Sty 29, 2010
162
0
0
Dziękuję za odpowiedż
anbetung.gif
w przyszłym miesiącu będzie okazja do wypróbowania
icon_smile.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Dorotaxx, przepraszam, miało być: Twoje...i Dzięki
(Czy Moderator może takie babole poprawić?- Baaardzo proszę....
icon_redface.gif
)

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Dorotko chciałam pokazać ci tem weselny tort o którym ci pisałam i pozwoliłam sobie go tu zamieścić.
P9250227.JPG

P9250234.JPG

Załączniki

• P9250227.JPG
    P9250227.JPG
    32.9 KB · Wyświetleń: 0
  • P9250234.JPG
    P9250234.JPG
    30.8 KB · Wyświetleń: 0

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Piękny!!!
Ogrom pracy, czasu i składników i perfekcyjne wykonanie.
(Nie wyobrażam sobie, żeby miał być za "dziękuję" )
Pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:

bo66

Member
Kwi 4, 2008
370
0
0
Dorotko piękne torty.
anbetung.gif
Wiele inspiracji czerpie od Ciebie.Ja do tej pory wszystkie torty pokrywałam sztucznym marcepanem.Bardzo bym chciała zacząć przygodę z masa cukrowa z dodatkiem żelatyny,ale mam dostęp tylko do glukozy w płynie.Możliwe jest wykonanie tej masy z płynnej glukozy?Będę bardzo wdzięczna za podpowiedz.

beatricza31

Member
Sty 10, 2010
56
0
0
bo66 @ 24 Feb 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=948499Dorotko piękne torty.
anbetung.gif
Wiele inspiracji czerpie od Ciebie.Ja do tej pory wszystkie torty pokrywałam sztucznym marcepanem.Bardzo bym chciała zacząć przygodę z masa cukrowa z dodatkiem żelatyny,ale mam dostęp tylko do glukozy w płynie.Możliwe jest wykonanie tej masy z płynnej glukozy?Będę bardzo wdzięczna za podpowiedz.
Glukozę w proszku można dostać w każdej aptece.

beatricza31

Member
Sty 10, 2010
56
0
0
index.php?act=findpost&pid=948587Bearticza 31 Problem w tym,ze nie mieszkam w Polsce,a w miejscu zamieszkania w aptekach jest tylko płynna glukoza.Niemniej bardzo Ci dziękuję za rade.
A to co innego. a spróbuj zastąpić wodę glukozą w płynie, daj taką ilość glukozy jaką daje się wody. zawsze póżniej przy wyrabianiu masy plastycznej można dodać troszeczkę wody gdy będzie za twarda. To tylko moje przemyślenia nigdy z glukozy płynnej nie robiłam masy plastycznej.

bo66

Member
Kwi 4, 2008
370
0
0
beatricza31 @ 24 Feb 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=948601A to co innego. a spróbuj zastąpić wodę glukozą w płynie, daj taką ilość glukozy jaką daje się wody. zawsze póżniej przy wyrabianiu masy plastycznej można dodać troszeczkę wody gdy będzie za twarda. To tylko moje przemyślenia nigdy z glukozy płynnej nie robiłam masy plastycznej.
Chyba masz racje.Zastanawiając się nad tym rozważam taka opcje.Spróbuje zrobić masę z polowy składników i zobaczymy co wyjdzie.Bardzo dziękuje.

aguś25

Member
Lis 30, 2009
353
0
0
Żadne slowa nie będą dośc dodre ,aby wyrazić zachwyt nad Waszymi tortami , kazdy jest jedyny w swoim rodzaju i niepowtarzalny
anbetung.gif
Cuda.
Jak tak sie napatrze na Wasze torty , to aż chce mim sie samej piec Mam pytanie troszke z innej beczki : Robicie torty dla znajomych i nie tylko. Oczywiście odpłatnie . W cene tortu wchodzą produkty , które zostały urzyte do jego wykonania i praca którą trzeba było włożyć . Ile u Was kosztuje upieczenie tortu ( jego wykonanie ) ?
icon_mrgreen.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Ja do tej pory robiłam wyłącznie dla rodziny, jako prezenty. Nie kasowałam za produkty ani wodę i prąd ale za przykładem mądrzejszych (dzięki Cinki za poradę
icon_smile.gif
) będę brała produkty i opłatę za media. A od obcych ustalę za kg
icon_smile.gif

Dorotaxx

Member
Lut 15, 2008
404
0
0
index.php?act=findpost&pid=948499Dorotko piękne torty.
anbetung.gif
Witaj
Bardzo dziękuję za miłe słowa

Możesz użyć płynnej glukozy .Zalej żelatynę wodą, odstaw do napęcznienia, postaw nad parą wodną , rozpuść i wlej 3,4 łyzki glukozy

Jeśli w ogóle nie użyjesz glukozy to nic się nie stanie. Glukoza ma za zadanie przedłużyć trwałość masy cukrowej.
Pozdrawiam

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy