Torty Dorotyxx

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
Witam,
moze i wstyd, ale ja nie wiem co to jest "marsmallows".... czy mozecie mi wyjasnic i wkleic zdjecie jak to wyglada?
Z góry dziękuję....

Magda_

Member
Lip 3, 2008
31
0
0
...kolejny biszkopcik się piecze i już widzę, że znowu będzie sukces
daumen.gif

powiedziałabym, że ten nawet jakiś większy od poprzedniego <- ewidentnie przepis na biszkopt rewelacja
icon_smile.gif

jutro tylko masa na wierzch i jakaś dekoracja i torcik dla siostry gotowy
icon_mrgreen.gif

anbetung.gif

kajtek

Member
Gru 8, 2008
498
0
16
Dorotko mam pytanko
gruebel_2.gif
ten przepis z pierwszego postu to na jaką tortownice?? Pewnie gdzies pisze ale jakos znalesc nie moge
denknach.gif

juz znalazłam
icon_smile.gif
28 cm ;)

Ostatnią edycję dokonał moderator:

kajtek

Member
Gru 8, 2008
498
0
16
No i znowu jestem w kropce
cry_1.gif
Kupiłam Fruktoze zamiast glukozy bo pani w sklepie powiedziala ze to to samo, a ja jakoś niemam pewności czy mogę to dodać do tej masy
gruebel_2.gif

Madzia1975

Member
Gru 17, 2008
217
0
0
Glukoze dostaniesz w aptece. O ile dobrze pamietam na tortownice 26.Pozdrawiam.
I wklejam moje ostatnie dziela.

IMGP2417.JPG

IMGP2412.JPG

Załączniki

• IMGP2417.JPG
    IMGP2417.JPG
    242.8 KB · Wyświetleń: 0
  • IMGP2412.JPG
    IMGP2412.JPG
    219 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kajtek

Member
Gru 8, 2008
498
0
16
Uwaga chwalę się
cheers.gif

Chociaż nie bardzo mam czym bo nie mam takiego talentu jak niejedna z Was
To mój pierwszy, nie miałam barwnika i mimo że jest biały jak na komunię to jest to tort dla mojego męża na jutrzejsze urodziny. Próbowałam trochę go kawą podbarwić ale jak widać bez powodzenia. Misiek został zrobiony bo zostało masy a pomysłów już nie miałam.

Załączniki

• DSC00807.jpg
    DSC00807.jpg
    80.9 KB · Wyświetleń: 0

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
Bardzo ładny,mogłaś barwić domowymi sposobami dodając do masy np.kakao miałabys kolor brązowy,odrobinę kurkumy-żółty,sok z jagód-niebieski itd

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
kajtek @ 27 Feb 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=828809Uwaga chwalę się
cheers.gif

To mój pierwszy, nie miałam barwnika i mimo że jest biały jak na komunię to jest to tort dla mojego męża na jutrzejsze urodziny. Próbowałam trochę go kawą podbarwić ale jak widać bez powodzenia. Misiek został zrobiony bo zostało masy a pomysłów już nie miałam.
bardzo ladny torcik
daumen.gif

oliweczka

Member
Maj 27, 2006
1,609
0
0
a widzialyscie moze gdzies w necie tort w ksztalcie lokomotywy?
moj synek jest fanem bajki o lokomotywie Tomku, a zblizaja sie jego urodziny i wlasnie kombiuje, jaki by mu tort sprezentowac...

oliweczka

Member
Maj 27, 2006
1,609
0
0
Kajtek, wielkie dzieki za pomoc
nie wiem, jak to sie stalo, ze jej nie zauwazylam , przeladalam watek strona po stronie i nie widzialam

basik6

Member
Gru 29, 2008
87
0
6
Dorota!!!! Tum Cię też znalazla. Jakie ty cudne torciska pieczesz!!!!!!!!!!!!!!!Opad szczęki!!!!!!!!!!!!!!! Jeny no nie mogę się nadziwic!! Czy ty masz jakąs cukierenkę?? Gdzie mozna zakupic lub zamówic torta?????!!! Ja wlaśnie poszukuje cos fajnego na komunie mojego syna i przeglądalam aż znalazłam Ciebie i tu, ale sama to nie dam rady... nie moze byc wpadki!!! Zdolniacha jesteś!!!

Madzia1975

Member
Gru 17, 2008
217
0
0
kajtek @ 27 Feb 2009 napisał:
cheers.gif

Kajtek badrdzo ladny torcik!

kajtek

Member
Gru 8, 2008
498
0
16
Jak mi miło:)Serdecznie Wam dziekuję za miłe słowa
lecker.gif
Mąż również był zadowolony z torciku wszystkim bardzo smakował, po torciku pozostało jeszcze wspomnienie, zdjęcie no i misiu bo nikt niema odwagi go zjeść ;) może go zamrozić
gruebel_2.gif

Dorotaxx

Member
Lut 15, 2008
404
0
0
kajtek @ 28 Feb 2009 napisał:
cheers.gif

Bardzo ładny torcik
Pozdrawiam

Dorotaxx

Member
Lut 15, 2008
404
0
0
basik6 @ 1 Mar 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=828982Dorota!!!! Tum Cię też znalazla. Jakie ty cudne torciska pieczesz!!!!!!!!!!!!!!!Opad szczęki!!!!!!!!!!!!!!! Jeny no nie mogę się nadziwic!! Czy ty masz jakąs cukierenkę?? Gdzie mozna zakupic lub zamówic torta?????!!! Ja wlaśnie poszukuje cos fajnego na komunie mojego syna i przeglądalam aż znalazłam Ciebie i tu, ale sama to nie dam rady... nie moze byc wpadki!!! Zdolniacha jesteś!!!
Czesc Basiulku .
Dzięki kochana za miłe słowa.
Niestety nie mam cukierni i nie mam zadnego wykształcenia w tym kierunku. Jestem amatorem a torty to moja ogromna pasja. Teraz załuje ,ze nie kształciłam się w tym kierunku .Na pewno zrobie jakis kurs bo mam bzika na punkcie tortów .
Basiu napisz kochana gdzie mieszkasz.
Buziaki

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy