Monsai @ 8 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1102453a ja jestem bardzo ciekawa wyglądu i smaku tego kremu na kisielu
Ja mam przepis na krem z budyniu i galaretki. Masa budyniowa z galaretką wygląda jak ugotowany kisiel. Potem łączy się z masłem i jest pychota po prostu
Krystyna9 @ 9 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1102582Ja mam przepis na krem z budyniu i galaretki. Masa budyniowa z galaretką wygląda jak ugotowany kisiel. Potem łączy się z masłem i jest pychota po prostuteż go mam i w ogóle mam dylemat jaki rodzaj kremu wybrac na roczek a potem i na chrzciny. Nie chce chyba maslanego , bo zawsze taki robiłam i juz sie przejadł, podobnie ze zwykłą samą śmietaną sie waham.
illy @ 9 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1102583Anna5 a ja mam jeszcze jedno pytanie... jak to robisz, ze dekoracja jest dwukolorowa?? Chodzi mi o to, ze w sumie calosc biala a same brzegi sa kolorowe.Na tym filmie jest pokazane: http://www.youtube.com/watch?v=UCrY0hLeWyU&feature=feedf
devillwoman @ 21 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1095757Niestety nie bardzo mam ostatnio czas na wklejanie instruktażu ale dziś chciałam podzielić się z wami moim torcikiem PONYbez opisu ale na wszystkie pytania odpowiem jak najszybciej sie bedzie dało![]()
![]()
wklejam tylko zdjecie z ktorego wzielam wzor, jesli kogos bedzie interesowalo postaram sie wytlumaczyc jak zrobic szablon itp. wydruk tego zdjecia jest na całośc A4 i idealnie mieści się w tortownicy 23 cmpozdrawiam
Ile potrzeba kremu na takie ozdobienie tortu? Chodzi mi o górę tortu-planuję zrobić świnkę Peppę na torcie o śr.28cm i nie wiem czy jedna paczka kremu Oetkera wystarczy.
fizjo83 @ 10 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1103211Ile potrzeba kremu na takie ozdobienie tortu? Chodzi mi o górę tortu-planuję zrobić świnkę Peppę na torcie o śr.28cm i nie wiem czy jedna paczka kremu Oetkera wystarczy.Ja średnio zużywam półtora paczki, mysle że na średnice 28 cm wystarczy, zawsze waże krem odejmuje polowe i dopiero mieszam z mlekiem lub wodą wtedy nie marnuje otwartego kremu tylko wykorzystuje go następnym razem( przypominam że trzyma się lepiej jeśli mleka jest o ok 20 ml mniej niz w przepisie![]()
Na świnke poilecam krem jogurtowy jest bielusienki i ślicznie koloruje sie na róż.
Krystyna9 @ 9 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1102582Ja mam przepis na krem z budyniu i galaretki. Masa budyniowa z galaretką wygląda jak ugotowany kisiel. Potem łączy się z masłem i jest pychota po prostua moglabym prosic o przepis?![]()
devillwoman @ 11 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1103465Ja średnio zużywam półtora paczki, mysle że na średnice 28 cm wystarczy, zawsze waże krem odejmuje polowe i dopiero mieszam z mlekiem lub wodą wtedy nie marnuje otwartego kremu tylko wykorzystuje go następnym razem( przypominam że trzyma się lepiej jeśli mleka jest o ok 20 ml mniej niz w przepisie![]()
Na świnke poilecam krem jogurtowy jest bielusienki i ślicznie koloruje sie na róż.Dziękuje bardzo za pomoc.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.