TORTY krok po kroku

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
Aniu cudo ten tort Ci wyszedl. Takiego smaka mi zrobilas ze padne bo na diecie jestem nooooo
rofl.gif

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
To była margaryna Kasia. Może ona nie nadaje się do kremów?
Dzięki lambethka
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
1
0
a ja jestem bardzo ciekawa wyglądu i smaku tego kremu na kisielu
icon_smile.gif

Masz może zdjęcie przekroju tego tortu lub samego kremu chociaż?
icon_smile.gif

Czy tłuszcz w połączeniu z kisielem nie waży się? Nie robia się jakies kluchy?
Nawet nie umiem sobie wyobrazić jak on wygląda.

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Smak jest bardzo dobry, przynajmniej mi smakował, ale ja dawałam niewiele margaryny, żeby nie był mdły. Nie powinien się zważyć, ale mi troszkę się zważył
icon_sad.gif

Załączniki

• Zdj_cie0250.jpgpomniejszone.jpg
    Zdj_cie0250.jpgpomniejszone.jpg
    217.3 KB · Wyświetleń: 0

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
Anna5 a ja mam jeszcze jedno pytanie... jak to robisz, ze dekoracja jest dwukolorowa?? Chodzi mi o to, ze w sumie calosc biala a same brzegi sa kolorowe.

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
1
0
Krystyna9 @ 9 Mar 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1102582Ja mam przepis na krem z budyniu i galaretki. Masa budyniowa z galaretką wygląda jak ugotowany kisiel. Potem łączy się z masłem i jest pychota po prostu
też go mam i w ogóle mam dylemat jaki rodzaj kremu wybrac na roczek a potem i na chrzciny. Nie chce chyba maslanego , bo zawsze taki robiłam i juz sie przejadł, podobnie ze zwykłą samą śmietaną sie waham.

fizjo83

Member
Lut 15, 2008
64
0
0
devillwoman @ 21 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1095757Niestety nie bardzo mam ostatnio czas na wklejanie instruktażu ale dziś chciałam podzielić się z wami moim torcikiem PONY
icon_smile.gif
bez opisu ale na wszystkie pytania odpowiem jak najszybciej sie bedzie dało
icon_smile.gif

wklejam tylko zdjecie z ktorego wzielam wzor, jesli kogos bedzie interesowalo postaram sie wytlumaczyc jak zrobic szablon itp. wydruk tego zdjecia jest na całośc A4 i idealnie mieści się w tortownicy 23 cm
icon_smile.gif
pozdrawiam
Ile potrzeba kremu na takie ozdobienie tortu? Chodzi mi o górę tortu-planuję zrobić świnkę Peppę na torcie o śr.28cm i nie wiem czy jedna paczka kremu Oetkera wystarczy.

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
fizjo83 @ 10 Mar 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1103211Ile potrzeba kremu na takie ozdobienie tortu? Chodzi mi o górę tortu-planuję zrobić świnkę Peppę na torcie o śr.28cm i nie wiem czy jedna paczka kremu Oetkera wystarczy.
Ja średnio zużywam półtora paczki, mysle że na średnice 28 cm wystarczy, zawsze waże krem odejmuje polowe i dopiero mieszam z mlekiem lub wodą wtedy nie marnuje otwartego kremu tylko wykorzystuje go następnym razem( przypominam że trzyma się lepiej jeśli mleka jest o ok 20 ml mniej niz w przepisie
icon_smile.gif

Na świnke poilecam krem jogurtowy jest bielusienki i ślicznie koloruje sie na róż.

fizjo83

Member
Lut 15, 2008
64
0
0
devillwoman @ 11 Mar 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1103465Ja średnio zużywam półtora paczki, mysle że na średnice 28 cm wystarczy, zawsze waże krem odejmuje polowe i dopiero mieszam z mlekiem lub wodą wtedy nie marnuje otwartego kremu tylko wykorzystuje go następnym razem( przypominam że trzyma się lepiej jeśli mleka jest o ok 20 ml mniej niz w przepisie
icon_smile.gif

Na świnke poilecam krem jogurtowy jest bielusienki i ślicznie koloruje sie na róż.
Dziękuje bardzo za pomoc.

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Witam serdecznie i podaje krótki instruktaż do nowego dzieła , Przepraszam was bardzo ale jestem strasznie chora wiec pisze skrótami
icon_smile.gif
jak cos pytajcie nadrobie pozniej
icon_smile.gif

Wiec tort piętrowy- biszkopty jak w moim przepisie na pierwszej stronie, kremy dowolne, spód wielkości 30 cm, gorny biszkopt 12.
Kremy zużyte do ozdoby, 2x krem jogurtowy dr.Oetker
Figurka oczywiście z masy Cinki podanej na

https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=18775

wzór misia wzięty z "50 kolorowych tortów" Debbie Brown

http://www.tortownia.pl/produkt.php?pid=920

Załączniki

• cc1.jpg
    cc1.jpg
    148.6 KB · Wyświetleń: 0
  • cc3.jpg
    cc3.jpg
    102.7 KB · Wyświetleń: 0
  • cc4.jpg
    cc4.jpg
    90.5 KB · Wyświetleń: 0
  • cc6.jpg
    cc6.jpg
    118.8 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy