- Lis 18, 2010
- 438
- 0
- 0
Wycinałam oczywiście, zresztą często przychodzą mi do głowy różne kształty a nie lubie powielać swoich tortów więc bez sensu byłoby kupować do każdego nową forme

devillwoman @ 15 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1105233Wycinałam oczywiście, zresztą często przychodzą mi do głowy różne kształty a nie lubie powielać swoich tortów więc bez sensu byłoby kupować do każdego nową forme![]()
![]()
ja także nie mam form. Wszystkie kształty wycinam i profiluję sama.
lambethka @ 17 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1106310hm...to jest was juz dwie..![]()
mowicie: nie bac sie i wycinac?![]()
lambethka, ja nigdy nie korzystalam z profilowanych blach, zresztą lubie eksperymenty i element zaskoczenia kiedy wychodzi jednak cos innego niz sobie założyłambo nie jeden raz wyszło mi to na dobre, więc..... tnij i wycinaj ile wlezie!!!!!!!!! ja czasem nawet wylewam biszkopt na papier i pieke bez formy , potem cos tam sobie tne![]()
![]()
Anna5 @ 30 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1113206Śliczne torciki, wspaniałe kolory, a w motylkach to się zakochałamsą takie cudne. Jak je zrobiłaś? Z masy cukrowej a potem je kremem barwiłaś?
Motylki wyciełam z wafla , pokrylam roztopioną białą czekoladą zeby nie przesiąkały i potem krem![]()
miglietta @ 30 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1113254może któraś z Was pomoże mi i wytłumaczy z ,, z polskiego na nasze,, jak mogę podobny kształt tortu jak ten zrobić http://www.kuharka.ru/talk/kladovka/kulina/5489.html?p=14. chciałabym w takim kształcie zrobić tort weselnyKurcze robilam taki bardzo podobny ale niestety nie mam zdjęć (chodzi mi o kształt) ja pieklam jak na dwa torty jeden duzy biszkopt, jeden mniejszy . Stawialam mniejszy nie jak zwykle na środku dużego (centralnie) tylko z brzegu. Oczywiscie przekladasz kremem i dopiero ustawiasz. Pamietaj o wlozeniu podpórek jak przy tortach piętrowych żeby gora sie nie zapadlaJak ustawisz gorny tort przy krawędzi dolnego sama zobaczysz że utworzy się spirala, ktorą wystarczy lekko podciąć
Ufff... mam nadzieje ze pomogłam
A to tort o ktorym mowa![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.