lambethka @ 7 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1101917a jaki to jest krem jogurtowy?bo nie znam..
Krem jogurtowy Dr.Oetker-a![]()
devillwoman @ 8 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1102130Aniu możesz pójść w ślady maniaczek i dekorować , mufinki, ciasteczka, bułeczki itp
Już o tym myślałam i włąśnie wczoraj spisałam fajny przepis na muffinki. Robi się je szybko i można poćwiczyć dekorowanieNie mam jeszcze do nich foremek, ale już myślałam, żeby zrobić coś w rodzaju papilotek z folii aluminiowej w razie gdybym potrzebowała. Robi się je ekspresowo na szklance.![]()
A i dziękuję za fotki i wskazówki devillwoman![]()
Co do cukru to się nie wypowiadam, bo nigdy nie próbowałam i nie mam pojęcia.
devillwoman @ 8 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1102325Anula, szykuj paszport, załatwiaj przeniesienie dzieci ze szkoły i na wyspy ze mna do interesu!!!!z Tobą zawojujemy tą Anglię![]()
Ale byśmy porządziły co![]()
I muszę się przyznać, że wspaniale wychodzi mi knocenie kremów. Masa kisielowa się zważyła. Podejrzewam, że to dlatego, że była jeszcze troszkę ciepła, ale ja myślałam, że będzie już ok i zmiksowałam z margaryną.
Co zrobić, żeby kisiele, budynie itp się nie ważyły. Dodawać ja do masła zupełnie zimne? Bo mój był dosłownie ledwo ciepły. Ale ja się jeszcze nie znam![]()
Anna5 @ 8 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1102329Co zrobić, żeby kisiele, budynie itp się nie ważyły. Dodawać ja do masła zupełnie zimne? Bo mój był dosłownie ledwo ciepły. Ale ja się jeszcze nie znam
A dużo na raz dałaś tego kiślu ?
Dobrze jest najpierw utrzeć dobrze tłuszcz (masło,margarynę) z łyżką cukru pudru ,
nawet dość długo ucierać aż zmieni kolor na jaśniejszy i zacznie się wydawać puszysty.
I wtedy po trochu (2-3 łyżki ) budyń albo kisiel.
Anna5 @ 8 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1102329Ale ja się jeszcze nie znam
No ciekawa jestem jak długo ten stan rzeczy potrwa![]()
![]()
![]()
Lada chwila przegonisz wszystkie weteranki i tylko sie zakurzy.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.