TORTY krok po kroku

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
No niemożliwe
zwinker.gif
chyba nie o tych różach mówisz
icon_wink.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
O matko no a teraz moja wieeeelka porażka
icon_neutral.gif
miała być Barbi ale wyszła jakaś Fiona
rofl.gif
straszne!! mam nadzieje że klientka się nie wkurzy...

Załączniki

• cinbarbi.jpg
    cinbarbi.jpg
    296.2 KB · Wyświetleń: 0

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Dziewczyny jestescie boskie
anbetung.gif
najwazniejsze ze wlasnie dostalam wiadomosc od klientki "super, dziekuje bardzo" uff..... kamień z serca
icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Dzisiaj zrobiłam torcik na męża imieninki. Ponieważ lubi książki, to zrobiłam mu taką księgę, a miałam z nią tyle przebojów, że chyba byście nie uwierzyły. Wszystko szło nie tak. Zdjęcia są bardzo niewyraźne, bo robione komórką:

Załączniki

• Zdj_cie0301.jpg
    Zdj_cie0301.jpg
    218.9 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cie0302.jpg
    Zdj_cie0302.jpg
    219.7 KB · Wyświetleń: 0

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Aniu jesteś wielka!!!
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
po tym w jakich okolicznościach powstawał ten tort jestem pewna że nawet wyrzucona na bezludną wyspe dałabys rade zrobić arcydzieło z tamtejszych wodorostów
rofl.gif

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Uff, tort się podobał i nawet smakował
cheers.gif
icon_smile.gif
Ależ to była akcja z tym tortem
rofl.gif
Ale wszystko skończyło się dobrze
icon_smile.gif

Dzięki devillwoman
icon_redface.gif

Załączniki

• Zdj_cie0304.jpg
    Zdj_cie0304.jpg
    203.2 KB · Wyświetleń: 0

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Środkowy biszkopt polałam sokiem tak jak radziłaś, ale chyba za mało, bo prawie tego nie widać. Jedna warstwa kremu to bita śmietana z brzoskwiniami z puszki, a druga to sama bita położona na biszkopt polany sokiem malinowym. "Kartki" książki też są z bitej śmietany, a okładka z masy budyniowej barwionej kakaem i brązowym barwnikiem w proszku (dodałam brązowego barwnika, bo na dodatek wszystkiego zabrakło mi kakao - normalnie jakieś fatum dzisiaj nade mną wisiało). Różyczki, liście i napis są z bitej śmietany.

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Otóż, wczoraj w spokoju upiekłam sobie biszkopt. Myślałam żeby wieczorkiem przełożyć już kremami, ale zrobiło się późno i postanowiłam zrobić ro rano, a w południe już tylko udekorować. A tu o 10 rano telefon, że śmietany roślinnej do dekoracji i brzoskwini w puszce nie dzisiaj będzie, tylko jutro. I zaczęło się.. W domu byłam sama z małymi dziećmi, więc nie było mowy o wyjściu do sklepu, a w domu tylko jakaś śmietana w proszku i to jeszcze light, margaryna i jakiś budyń. Biszkopt pokroiłam i przełożyłam już o 9 rano (na szczęście miałam jeszcze puszkę brzoskwiń w domu). Postanowiłam zaryzykować i białą część tortu, czyli "kartki" książki zrobić ze śmietany w proszku. Prawie się lała, ale się udało. okładkę nie mając wyboru postanowiłam zrobić z masy budyniowej. Zmiksowałam więc margarynę, dodałam do niej ugotowany i wystudzony wcześniej budyń i postanowiłam zabarwić na brązowo kakaem. Sypię kakao, ledwo masa złapała jaśniutki odcień brązu, a tu koniec kakao!
baa.gif
Na szczęście miałam brązowy barwnik spożywczy w proszku, więc dokończyłam nim barwienie. Masę budyniową ugłaskałam przy pomocy gorącej wody, bo inaczej jej się lepiej wygładzić nie da, jest taka gęsta. Postanowiłam zrobić różyczki z resztki śmietany w proszku jaka mi została i już piąta różyczka zaczęła mi się dosłownie lać z rękawa
baa.gif
. Myślałam, że oszaleję. Męczyłam je do ostatniej kropli śmietany i coś tam podobnego do różyczek wyszło. Następnie zrobiłam napis... i teraz najlepsze: patrzę o [...] napis jest do góry nogami
icon_exclaim.gif
icon_exclaim.gif
icon_exclaim.gif
Wiecie jak z tego wybrnęłam
icon_question.gif
Mój mąż jest leworęczny i wyszło, że to książka dla mojego leworęcznego mężusia
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
Najważniejsze, że wszystkim się podobało i smakowało ;)
Ufff ale się rozpisałam
icon_mrgreen.gif
Normalnie tak się wczułam, że jeszcze raz to wszystko w myślach przeżyłam
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
icon_wink.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Dziewczyny torty bardzo fajne, ale....
gruebel_2.gif
. Temat miał ułatwić życie osobom poszukującym porady a zdjęcia gotowych tortów powinny znaleźć się raczej tutaj https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...0&start=560
Takie jest moje zdanie, ktoś poszukujący konkretnej porady czasami nie jest w stanie przekopać się przez całe strony zdjęć tortów i opini o nich. Szanujmy czas innych i porządek na forum to nam też będzie łatwiej coś odszukać .

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Masz rację Joanno, w tym temacie powinny być raczej same tutoriale jak temat wskazuje, a nie same zdjęcia i komentarze. Tylko jak to poprawić?

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Dobrze byłoby przenieść ostatnie zdjęcia i dyskusje o tortach do podanego przez ciebie wątku tylko jak? To by trzeba było tam przenieść kilka stron.

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
Anno5 - faktycznie mialas pod gorke. Az oczy szeroko otwieralam jak czytalam - szczeolnie o napisach do gory nogami.

Jo_Anno faktycznie zrobil sie lekki balagan ale miejmy nadzieje ze do uporzadkowania
icon_biggrin.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy