- Paź 30, 2004
 
- 27,545
 
- 7
 
- 38
 
Krem maślano-jajeczny najlepszy do przekładania i zdobienia tortów 
4 całe jajka
1-1,5 szklanki cukru
2 kostki masła bez dodatku oleju
szczypta soli
50 ml spirytusu lub wódki
1 duży cukier waniliowy
Jajka ubijać z cukrem,cukrem waniliowym i solą w kąpieli wodnej tak długo aż masa zbieleje,powiększy znacznie swoją objętość i będzie bardzo ciepła.Po ubiciu odstawić do przestudzenia.Masło o temperaturze pokojowej ucierać mikserem do białości i dodawać powoli po jednej łyżce masę jajeczną.Na koniec powolutku dodać spirytus.
	
		
			
		
		
	
			
			4 całe jajka
1-1,5 szklanki cukru
2 kostki masła bez dodatku oleju
szczypta soli
50 ml spirytusu lub wódki
1 duży cukier waniliowy
Jajka ubijać z cukrem,cukrem waniliowym i solą w kąpieli wodnej tak długo aż masa zbieleje,powiększy znacznie swoją objętość i będzie bardzo ciepła.Po ubiciu odstawić do przestudzenia.Masło o temperaturze pokojowej ucierać mikserem do białości i dodawać powoli po jednej łyżce masę jajeczną.Na koniec powolutku dodać spirytus.