Wareniki z truskawkami gotowane na parze*

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,728
603
113
to ciasto jest jak pianka
icon_mrgreen.gif
czyli miałam pianki z jagodami
banana.gif
i hm ,nie wiem ,nie wiem ,ale chyba jeszcze lepsze niż z truskawkami ,Choć nie wiem co lepsze truskawkowe czy jagodowe
zahnlos.gif
 

olgaaa

Member
Maj 23, 2007
31
0
0
Zrobiłam dzisiaj na obiad i musze przyznac ze pyszne:) To 0,5l kefiru wchlonelo mi 5szklanek maki. Dwie partie gotowalam na parze ale bardzo mi sie poprzyklejaly (nie wiedziec czemu) do sitka, wiec ostatnia partie ugotowalam normalnie w wodzie i tez bylo ok. Farsz mialam slodki serowy, ale za to do polewania zrobilam mus z truskawek mrozonych. Wyborne bylo
icon_mrgreen.gif
 

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
szybko sie je robi i sa bardzo dobre, rzeczywiscie przypominaja pianki, wole tradycyjne pierogi ale dla odmiany warto zrobic
 

Załączniki

  • P1020999.JPG
    P1020999.JPG
    173.6 KB · Wyświetleń: 0

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Wstyd,jeszcze w tym roku ich nie robiłam
gruebel_2.gif
Wasze wareniki tak pięknie wyglądają że pewnie na dniach i ja się skuszę.
 

Azazelle

Member
Wrz 1, 2006
1,706
0
0
No dobra, a na zimno da się je zjeść? Albo odgrzać jakoś? Proza życia - każdy w domu o innej porze...
 

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
ja nie polecam,moje staly tylko chwile po wylaczeniu sie parownika bo chcialam zeby nie wystygly i to wystarczylo zeby wygladaly strasznie, nie byly juz pulchne tylko takie splaszczone i jakos pociemnialy, wygladaly bardzo nieapetycznie
 

Azazelle

Member
Wrz 1, 2006
1,706
0
0
No nic, to wymyślę coś innego
icon_wink.gif
 

Azazelle

Member
Wrz 1, 2006
1,706
0
0
To teraz mam życiowy dylemat
icon_wink.gif
 

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Tez robiłam. Ciasto było raczej cienkie (ale nie tak idealne jak u Maryy... )
Mojej rodzince smakowały.
Dzięki za fajny przepis
icon_smile.gif
 

Siedmiokropka

Member
Sty 9, 2008
5,224
1
0
Robiłam ze śliwkami i w formie kulek, bo mi się nie chciało pierogów lepić. Ciasto jest niesamowite
icon_smile.gif
IMHO smakuje jak drożdżowe kluchy na gaciach
icon_smile.gif
U mnie świetnie przechowały się do dnia następnego-nic się z nimi nie stało.
Ja pisałam wyżej, robiłam ze śliwkami, z połowy porcji. Do ciasta dodałam szczyptę cynamonu i cukru.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy