Wietnamskie bagietki

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Dziękuję Lisko
icon_biggrin.gif
ja z MM mam Twój przepis
icon_smile.gif

Młynkowałam ryż, a huku przy tym było :lol:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
a jak smakują te bagietki? nadają się do wszystkiego czy mają raczej wyszukane przeznaczenie:?:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
a jak smakują te bagietki? nadają się do wszystkiego czy mają raczej wyszukane przeznaczenie:?:
do codzienego uzytku - i są przepyszne

kasha - zrób je kiedyś własnie tak, jak na zdjęciach - czasem kształt zmienia smak :mrgreen:

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
A to na pewno spróbuję

Przy okazji dziękuję Malgosimi jeszcze raz za poradę z rośnięciem chlebka w miseczce, dzięki temu udało mi się dziś pierwszy raz upiec chlebek tak wysoki jak normalne bochenkowe chlebki. Trochę tylko miseczka była za głęboka i bałam się, że kiedy go przewrócę na blachę to klapnie, ale nie klapną. :mrgreen: Jest nareszcie - jak to ja nazywam - siedzący, czyli ma w przekroju kształt siedzącej elipsy a nie spodku kosmicznego. :dump: I tak wygląda:

Jakam ja szczęśliwa :cheers: :mrgreen: Thx!

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Piękny!!! Ale czy to napewno ja tę radę dałam - chyba mam sklerozę... :oops:

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
tylko jak on sie ma do bagietek wietnamskich? :roll:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Villanelle, przed chwila pisalam kashy (ktora robila je normalnie), zeby spróbowala tak - bo ksztalt czesto zmienia smak. ja sobie nie wyobrazam zrobic ich inaczej - cały ich urok w tym pęknięciu - no czyż nie wyglądają ślicznie. A slimaczki czy kulki to będą zwykłe bułeczki o nieco innym smaku.

i moim zdaniem formowanie jest bardzo jasne. W ktoryms z postow w watku tłumaczyłam kasi jak dokładnie się to robi.Prościzna.

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,188
2,742
113
Mnie skończyła się mąka ryżowa i zmieliłam nie ryż tylko płatki ryżowe. Wyszła bardzo szybko piękna mąka ryżowa. Robiłam to w chyba 20 letnim młynku przeznaczonym do kawy, ja go używam do mielenia różnych rzeczy, bo kawy nie piję. Płatki jęczmienne też zamieniałam na mąkę jęczmienną w tym młyneczku. Mam ryżową klejącą i chyba zmieszam 50/50 i zobaczę co z tego wyjdzie. Przymierzę się chyba jutro do tych bułek, bo bardzo mi się podobają.

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Hazo - nie zawiedziesz się - są znakomite - ciasto jest bardzo ładne i łatwe do formowania w te ruloniki.

Villanelle - a no tak - pisalam o koszyczku - zmylilo mnie slowo ,,miseczka"

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Acha, tylko pamietajcie, ze one z tych proporcji wychodza mniejsze i chudsze niż te ze zdjeć (choć sam kształt ten sam)

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Villanelle, przed chwila pisalam kashy (ktora robila je normalnie), zeby spróbowala tak - bo ksztalt czesto zmienia smak. ja sobie nie wyobrazam zrobic ich inaczej - cały ich urok w tym pęknięciu - no czyż nie wyglądają ślicznie. A slimaczki czy kulki to będą zwykłe bułeczki o nieco innym smaku.

i moim zdaniem formowanie jest bardzo jasne. W ktoryms z postow w watku tłumaczyłam kasi jak dokładnie się to robi.Prościzna.
A co tam szkodzi! Najwyżej się jutro mniej do CISCO pouczę :mrgreen: Jakie to dobre odwodzenie od nauki :mrgreen:

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Kasga w drozdzowkach z makiem Beaty jest linka do ruskiego forum
zaraz z reszta wkleje, jakby pominac ten etap przekrawania i wywijania to masz wypisz wymaluj bagietke.
http://izbushka.com/forum/showthread.php?t=204
Bardzo dziękuję będę próbować :lol:
SYLION a skąd!!!!!
Opis zwijania bagietki jest w tym wątku - wyglada to zupelnie inaczej z pt widzenia proporcji!!! To BARDZO wazne!

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy