hazo @ 3 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1285138Mnie, niestety, się nie udała.![]()
Wyschła tak bardzo z wierzchu, że nie dało się kroić nawet najostrzejszym nożem. Może spróbuję jeszcze raz, ale raczej jesienią lub zimą jak będzie chłodniej albo nie będę wieszać tylko potrzymam w lodówce zawiniętą w gazę lub płótno.Hania, mozesz udawac, ze to taki polski biltongA nie dalo sie pokroic maszyna?![]()
hazo @ 3 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1285138Mnie, niestety, się nie udała.![]()
Wyschła tak bardzo z wierzchu, że nie dało się kroić nawet najostrzejszym nożem. Może spróbuję jeszcze raz, ale raczej jesienią lub zimą jak będzie chłodniej albo nie będę wieszać tylko potrzymam w lodówce zawiniętą w gazę lub płótno.Hazo,
Ile czasu suszylas?
A czy jeszcze ja masz? Bo jak masz, to mozesz owinac w wilgotna sciereczke (tylko wilgotna, nie mokra) i potrzymac dobe w lodowce - to bedzie miekka z gory i spokojnie da sie kroic![]()
Boshka @ 3 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1285191Hania, mozesz udawac, ze to taki polski biltongA nie dalo sie pokroic maszyna?
Nie wiedziałam co to "biltong", ale obejrzałam i ta moja polędwica właśnie tak wyglądała. Maszyną nie próbowałam, bo jej praktycznie wcale nie używam i jest schowana pod sufitem, a ja jestem za leniwa, żeby skakać po drabinie.
Elu, suszyłam 8 dni i po nieudanej próbie pokrojenia - poooszła. Ale jeszcze kiedyś spróbuję.![]()
hazo @ 3 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1285211Nie wiedziałam co to "biltong", ale obejrzałam i ta moja polędwica właśnie tak wyglądała. Maszyną nie próbowałam, bo jej praktycznie wcale nie używam i jest schowana pod sufitem, a ja jestem za leniwa, żeby skakać po drabinie.
Elu, suszyłam 8 dni i po nieudanej próbie pokrojenia - poooszła. Ale jeszcze kiedyś spróbuję.
Szkoda, ze nie napisalas tego zanim wyrzucilasBiltong jest przepyszny.... Ja bym sie skusila![]()
![]()
kawazmlekiem @ 5 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1285706No to kupiłam schabiszcza kawałek, będę działać.
Elu, dzięki za wyjasnienia.Kasiu, jakby Ci przypadkiem biltong wyszedl tak jak Hani, prosze nie wyrzucaj!
Ja go wtedy chetnie przygarne![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.