Ziemniaki w soli pieczone*

melmire

Member
Paź 22, 2004
2,348
0
0
Widoczenie moje za solidna skorke mialy, nie pekala, nie pekala...az pekla ^^
Dzisiaj drugie podejscie, jak tu mowia "nie zmienia sie skaly wygrywajacej ekipy" czyli dzis kurczak simony w soli i ziemniaczki
mniam.gif
 

Anastasia

Member
Cze 20, 2006
82
0
0
Robie te ziemniaki juz od jakiegos czasu (na przepis gdzies indziej trafilam, chyba na gazecie) i sa REWELACYJNE !!!
Przygotowania duzo nie ma a smak jest boski.
Zauwazylam ze u mnie pieka sie krocej niz podane.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

miszka52

Member
Paź 29, 2006
1,307
0
0
Żeby nie pękły to może można nakłuć szpilką... albo cooo...
Piekłam już kilka razy. Są przeeeepyszne. Razem ze skorupką. I tylko raz mi pękł jeden, ale i tak był dobry
lecker.gif
 

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
dziś zapodam te ziemniaczki na obiadek
lecker.gif
już mi ślinka cieknie
icon_mrgreen.gif
 

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
no więc upiekłam
lecker.gif
panierkę obtaczałam na ziemniaki posmarowane oliwą

i do panierki dodałam oprócz mąki i soli paprykę oraz czosnek


było wyśmienite
lecker.gif
mniam.gif
lecker.gif
mniam.gif
rewelka no
lecker.gif
 

Yamaya

Member
Lip 21, 2007
9
0
0
Rewelacja!
daumen.gif


Smakowały jak pieczone w ognisku tylko bez dodatku węgla :D

Na pewno nie raz jeszcze zagoszczą u nas :D
 

Jaco

Member
Gru 5, 2004
6,655
1
0
A z takich młodych wyrośniętych ziemniaków wyjdą? Czy muszę koniecznie starych szukać?
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Robiłam, smaczne z twarożkiem

S4021141.JPG
 

Załączniki

  • S4021141.JPG
    S4021141.JPG
    39.7 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Jaco

Member
Gru 5, 2004
6,655
1
0

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
to jakie w końcu proporcje tej mąki i soli ?
bo przeczytałam całość i nie wiem czy jak bedę robiła to czy dać:
1/4 soli i 3/4 mąki czy pół na pół.
odmierzacie to szklankami czy jak ?
icon_mrgreen.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
jak wolisz bardziej słone to tak pół na pół
icon_wink.gif
jak mniej słone to tak jak piszesz 1/4 soli i 3/4 mąki. Ja odmierzam szklanką
icon_mrgreen.gif
 

JustynaW

Member
Kwi 14, 2007
66
0
0
Ja zrobiłam dzisiaj, 1/3 soli, 2/3 mąki, mierzone szklanką.

REWELACJA!!!!
Jakby były jeszcze usmalone sadzą to bym się zastanawiała czy nie są z ogniska.
Najlepsze chwile dzieciństwa mi się przypomniały i to przy zwykłych ziemniakach.
anbetung.gif
 

Chlorofilka

Member
Lut 16, 2008
95
0
0
pychaaa....
icon_smile.gif
a miałam obawy czy wyjdą bo pyrki były powiędnięte i takie miejscami już zaczynały rosnąć...ale były super. a te co zostały wystarczyło do kuchenki włożyć by odgrzać
icon_smile.gif
(i nie traciły przy tym na smaku) polecam z masłem albo majonezem..
mniam.gif
 

aklat

Member
Gru 10, 2007
1,309
0
0
Pyszne są, smakują rzeczywiście jak z ogniska
icon_smile.gif
przed pieczeniem je obrałam, bo ziemniaki nie były zbyt ładne, jak to o tej porze roku
icon_smile.gif
i skorupka nie wyszła mi taka biała, ale pyszne były
Polecam
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy