pieklam je kilka razy z polowy porcji jest swietne
dzisiaj robie z kilograma i chyba dam mu w leb zeby sie uspokoilo
najpierw chcialo zwiac z lodowki teraz wariuje w piekaRNIKU
a tak poza tym jest R-E-W-E-L-A-C-Y-J-N-E!
pozdrowienia dla pomyslodawczyni przepisu
bardzo mi smakowało - ale trzeba je trzymać na wodzy bo zwiewa z lodówki a potem z piekarnika!
Mam pytanie,czy moge uzyc drozdze w proszku ? A tak ogolnie to witam wszystkich i bardzo sie ciesze , ze tu trafilam !Cześć Amejka, baw się dobrze na Forum.
Wszystkie ciasta drożdżowe robię z użyciem drożdzy w proszku, używam drozdży instant dr. Oetkera - 7 gramowe opakowanie odpowiada 25 g świeżych. Jeszcze dotąd się nie zawiodłam, podejrzewam więc, że i zimną drożdżówkę Malinny też można zrobić z użyciem takich drożdży. Właśnie mam ją w planach poświątecznych
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.