h-elen @ 21 Apr 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1659428Dzięki![]()
Krysiu, to takie złudzenie na zdjęciu. Też się obawiałam szerokości i jeszcze, że będzie duża różna między obrysem dna i góry. Okazało się, że wszystko jest jak trzeba. Mnie nawet rantu do wyjmowania nie brakuje bo keksówka też go nie miała. Jak dla mnie, mogliby przy tej szerokości produkować dłuższe bo chleb potrzebował jeszcze nieco miejsca.Ja właśnie taki prostokątny chleb lubię, a przed zakupem zmierzyłam wymiary tych starych, które już wyrzuciłam, i były podobne. I te moje miały szeroki rant, więc się przyzwyczaiłam. Myślę, czy nie kupić jeszcze innych foremek tej firmy, podoba mi są babkowa i na tartę z wyjmowanym dnem, jest też prostokątna na tartę.
reniam_123 @ 21 Apr 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1659435Anka, Helen, piękne chleby
gosia @ 21 Apr 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1659442Dzięki Margot![]()
Dziewczyny, super chleby
DziękujęSiedmiokropko, Tobie również
Ale przecież Twoje też bardzo ładne.![]()
Krystyna9 @ 16 May 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1660958no i chleb poszedł już do foremki. Tylko spsikałam ją carexem i nic wiecej nie robiłam.Krysiu, możesz napisać czym dokładnie spsikujesz foremki. Google mówi, że Carex to rozmaite środki do dezynfekcji - płyny, mydła, żele. Ani słowa o natłuszczaniu foremek.
hazo @ 16 May 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1660974Krysiu, możesz napisać czym dokładnie spsikujesz foremki. Google mówi, że Carex to rozmaite środki do dezynfekcji - płyny, mydła, żele. Ani słowa o natłuszczaniu foremek.jakoś dzisiaj zjadam literkiRabarbar posikałam, a tu zdezynfekowałam . Nazywa się ten preparat Carlex![]()
I od razu wołam o pomoc. Mój chleb, włozony do lodówki o 13-ej. praktycznie nic nie urósł. Za krótko ? Za zimno ? Ratujcie, bo chleba nie kupiłam i przyjdzie mi we Włoszczowie zęby w ścianę wbić
h-elen @ 16 May 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1660999Tych czarnych foremek Tala niczym nie smaruję. Chleb wyskakuje bez najmniejszego problemu.Poważnie niczym???
gracha @ 16 May 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1661018Poważnie niczym???Tak, naprawdę. Dodam, że ciasto maślankowe ( w ostatnio kupionej tej większej blaszce) też piekę bez smarowania. Nic a nic nie przywiera.
gracha @ 16 May 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1661018Poważnie niczym???Tak, naprawdę. Dodam, że ciasto maślankowe ( w ostatnio kupionej tej większej blaszce) też piekę bez smarowania. Nic a nic nie przywiera.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.