- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
3 kostki rosołowe
750 g ziemniaków
1 cebula
1 świeży ogórek
200 ml gęstej śmietany
1 łyżka pokrojonego drobno koperku
pieprz
Rosół drobiowy rozpuścić w 1 l wrzącej wody. Ziemniaki i cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do rosołu. Gotować 20 min. Zmiksować. Ogórek obrać, pokroić w drobną kostkę. Zupę połączyć z ogórkiem, doprawić pieprzem. Gotować jeszcze 5 min. Dodać śmietanę. Posypać koperkiem.

750 g ziemniaków
1 cebula
1 świeży ogórek
200 ml gęstej śmietany
1 łyżka pokrojonego drobno koperku
pieprz
Rosół drobiowy rozpuścić w 1 l wrzącej wody. Ziemniaki i cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do rosołu. Gotować 20 min. Zmiksować. Ogórek obrać, pokroić w drobną kostkę. Zupę połączyć z ogórkiem, doprawić pieprzem. Gotować jeszcze 5 min. Dodać śmietanę. Posypać koperkiem.
