Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Cinka @ 17 Apr 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=488321
freu.gif
śmietana ładnie się ubiła? Ilu procentową miałaś?
Dzięki za pomoc
cvety.gif

icon_mrgreen.gif



Łowicką miałam 36%
Zero problemu z ubiciem. Dałam 2 śmietanfixy doktorka
icon_wink.gif
no i jak już pisałam więcej cukru pudru.

Na focie 12%
icon_wink.gif

miniaturka1771.jpg
 

Załączniki

  • miniaturka1771.jpg
    miniaturka1771.jpg
    3 KB · Wyświetleń: 1

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Acha... ja tym razem kupiłam z Rolmlecza śmietankę tortową (tak się zwie) 36% i mam nadzieję że tym razem się ubije ładnie...
Pavlova właśnie siedzi w piecu
mniam.gif
nie wytrzymałam i kupiłam truskawki bo tak pachniały że hej. No i nie mogłam się już doczekać kiedy spróbuję jej z truskawkami
lecker.gif
jeszcze one smakowo nie takie - ale nic to
icon_mrgreen.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Tez kiedys zrobie jeszcze z owocami...
Z wisniami by mi pasowalo
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif
 

JotHa

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Alez skeroza ze mnie. Foty leza juz dawno na serwerku, a ja tu ani lineczka.

pavlowa1.jpg


pavlowa1a.jpg
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Właśnie przed chwilką się obżerałam
lecker.gif

DSCF4567.JPG
DSCF4572.JPG
Śmietana ubiła się idealnie
icon_wink.gif
 

Załączniki

  • DSCF4567.JPG
    DSCF4567.JPG
    138.7 KB · Wyświetleń: 4
  • DSCF4572.JPG
    DSCF4572.JPG
    146.5 KB · Wyświetleń: 4

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
cry_1.gif
cry_1.gif
cry_1.gif
cry_1.gif
cry_1.gif
Jotha, Cinka, serca nie macie, tak człowieka katować....
 

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,895
6
38
Nie, no robię jutro.Mam tylko pytanie odnośnie tem.pieczenia-jezeli na termoobiegu to czy pozostaje ona jak w przepisie czy zmniejszyłyście?Szukać tego octu winnego czy dawałyście cytrynę i mąkę ziemniaczaną?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Akulka
icon_lol.gif


Bietko - co do termoobiegu to ci nic nie pomogę bo termoobiegu ni mom
icon_wink.gif

Daję ocet winny albo jabłkowy, a mąkę kukurydzianą.
Nie wiem jak cytryna... ale mąka ziemniaczana jak najbardziej może być
daumen.gif
 

JotHa

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
bietka @ 17 Apr 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=488771Nie, no robię jutro.Mam tylko pytanie odnośnie tem.pieczenia-jezeli na termoobiegu to czy pozostaje ona jak w przepisie czy zmniejszyłyście?Szukać tego octu winnego czy dawałyście cytrynę i mąkę ziemniaczą?
To moze ja odpowiem, co zrobilam. Bo to nie pierwsze bezowe i nie pierwsza pawlova
icon_wink.gif

Termoobieg - tak - godzinka na 150 st C i ale wkladam do nagrzanego do 200 st C.
Co do octu. Zawsze dawalam do pawlovej, piekac (tzn suszac te ostatnia, co na foto) zapomnialam dodac, bo.... pieklam w wielka sobote u mamy w domu i za diabla nie moglam znalezc maczki ziemniaczanej. Mama akurat wyszla po pieczywo, nie zabrala telefonu.... i... na te moja porcje bialek wrzucilam do ubitego bialka.... niepelna lyzke stolowa zwyklej pszennej.
icon_redface.gif


Byc moze mam krzywe podniebienie, ale roznicy nie czulam.
icon_mrgreen.gif
Wyrosla pieknie, byla taka, jak trzeba. Niestety nie mam foty w przekroju
icon_frown.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,895
6
38
Dzięki.Przezywam każdy nowy przepis.Nowości lubię piec jak nikogo nie ma w domu-mąż wyjechał synuś na studiach-jutro piekę z nudów.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

GosiaM

Member
Mar 23, 2005
3,267
0
0
Bietka spróbuj, a nie pożałujesz
daumen.gif
Ja też długo przymierzałam się do tego przepisu, w końcu się zdecydowłam, upiekłam i zrobiłam furorę wśród znajomych. Przepis musiałam drukować w wielu egzemplarzach, bo wszyscy chcieli. Teraz nadmiar białek zamrażam w porcjach po 6, w lodówce stoi dyżurna łaciata w kartoniku i w razie potrzeby rachu ciachu i jest pavlova
icon_mrgreen.gif
 

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,895
6
38
Kurcze,człowiek uczy się całe życie.Po faworkach zawsze zostawało mi tyle białek z którymi nie wiedziałam co zrobić.Teraz zamrożę jak radzicie lub dla siebie upiekę Pavlową.Dzięki.
 

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,895
6
38
Zrobiłam,wstawiłam do piekarnika.Czemu mam wrażenie,że trochę rozlała się?Sztywna była jak ją nakładałam na papier.No i mam pytanie wybierać od razu czy czekać po wyłączeniu piekarnika-jak długo?
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0