Pasztet - smarowidło kanapkowe

mala_czarna87

Member
Wrz 6, 2011
663
0
0
Też dziś u mnie było to robione, bo już na wędliny ze sklepu nikt patrzeć nie może, a to smarowidło jest pyszne!!! Bardzo dobre wychodzi z udkami wędzonymi, kupuję w intermarche
 

mala_czarna87

Member
Wrz 6, 2011
663
0
0
Absolutnie polecam, jak raz zrobisz to będziesz ciągle robić!!!!
 

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
oj, potwierdzam. I ja dzisiaj kupuję składniki i robię
icon_biggrin.gif

 

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
A ja myślę czy jak nie dodam kaszy to nadal będzie ok, jak myslicie? co ta kasza daje??
 

gracha

Well-known member
Mar 31, 2006
8,329
1,595
113
Świetny pomysł! Ja ostatnio też produkuję własne jedzenie w słoiczkach, np mięso mielone, z przyprawami, wkładam do małych ale szerszych słoików i pasteryzuję w garnku ok. 3 godzin. Trzymam w lodówce. Jak jem w pracy z tym kanapkę wszyscy czują
icon_smile.gif
. Zrobię i ten, może z dodatkiem pieczarek. Już mi ślinka leci.
 

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
a kto bogatemu zabroni
icon_smile.gif
))
kazałaś piec z ciastem, a ja ciasto dopiero za tydzień będe piekła, bo mam sesję teraz
icon_smile.gif
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,772
26
48
Faaajny ten pasztet. Mozna go zrobic bez watrobki, prawda?
 

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
mexi , bez wątróbki ci wyjdzie niekremowy, już sie przekonałam przy innych pasztetach, takie raclette raczej.
 

szpaczek1

Member
Wrz 28, 2008
91
0
0
Zrobiłam z połowy porcji. Trochę za słabo zmiksowałam. Ciekawa alternatywa, ale trochę ciężko doprawić. Mam cztery słoiczki, zobaczymy czy mąż będzie domagał się o więcej.
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,772
26
48
No niby wiem, ale ja watrobki
no_shakinghead.gif
a pasztety owszem.
Z kupowanych lubie drobiowy "z kogutkiem", bo nie czuc tam jej.
Mama robi pasztet z krolika, bez dodatku watrobki, wiec chyba zaryzykuje ;)

 

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
Otóż uprzejmnie donoszę: zrobiłam to smarowidło bez kaszy - wyszło genialne , moja córka i mąż nie mogą się nachwalić, córka powiedziała- że tak samo dobry jak z puszki
icon_smile.gif
)
zatem Mexi, zrób z wątróbką, skoro smakuje tak samo
icon_smile.gif
) moze dodaj mniej
icon_smile.gif
naprawdę świetnie się smaruje i smakuje.

wyszło mi 4 słoiczki po 190ml (po kupnym pesto, naszym ulubionym -) , kasza widocznie robi objętość, bo dla mnie smak bez kaszy jest idealny.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: