Pleciona bułka maślana

Shinju

Member
Lis 26, 2006
9,691
0
36
Chcę upiec. Może to głupie pytanie... ale to mleko do zrobienia rozczynu to też powinno być ciepłe, prawda?

edit - wyszłam z założenia, że powinno być ciepłe. Ciasto wyrasta już sobie grzecznie
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Też dziś upiekłam
icon_smile.gif
jeszcze letnie pojechało z córcią. To był drugi raz, bo pierwszy piekłam tydzień temu i spaliłam wierzch
zahnlos.gif

Ciasto miłe w obróbce i pyszne, plotłam chałkę z 6 pasków - wychodzi piękny wzór, piękny
daumen.gif
porcja akurat na dużą keksówkę.
 

anowid

Member
Lut 19, 2007
562
0
0
Piekłam wczoraj wg przepisu dodałam do ciasta dwie garści rodzynek namoczonych w mleku i do kruszonki 2 łyżeczki cynamonu ... bardzo bardzo smaczna
lecker.gif

Wyszły dwie blaszki keksówki, jedną pochłoneliśmy na ciepło, druga została teraz do mleka i dobrej domowej marmolady
lecker.gif