trzkasienka @ 9 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=635240Pokaż załącznik 20657Trzkasieńko, oniemiałam na widok Twojego sernika.Cudo!
Cieszę się, że Ci smakował.
Joanna @ 23 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=640945Zgadzam się z przedmówcami - śliczny sernik Gosiu!
Ale chyba nie piekłaś metodą gazetową, bo ma zrumienione boczki...Piekłam tak jak nowojorski w przepisie podanym przez Dziunię - pierwsze 10 min. w bardzo wysokiej temperaturze, dalsze w niskiej. Dodatkowo na dnie piekarnika postawiłam naczynie z wodą. Następnym razem będzie metoda gazetowa i sernik w zebrę - to akurat mam już zaplanowane
I ja wcale nie mówię, że mój sernik mi się nie podoba, serniki Joanny i Trzkasieńki po prostu podobają mi się bardziej
GosiaM @ 23 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=640974Piekłam tak jak nowojorski w przepisie podanym przez Dziunię - pierwsze 10 min. w bardzo wysokiej temperaturze, dalsze w niskiej. Dodatkowo na dnie piekarnika postawiłam naczynie z wodą.Preferuję metodę gazetową, bo pieczone za jej pomocą serniki nie opadają, nie rumienią się nadmiernie i nie pękają, ale każdy ma prawo wyboru swojej ulubionej i sprawdzonej metody pieczenia.Zapytałam z ciekawości, bo Twój sernik wizualnie różni się od pieczonego przez mnie.
lemina @ 30 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=642297Po nocy w lodówce smakuje jak sernik z twarogu robiony. Dobry jest, ale chyba wolę takie bardziej puszyste i mniej twarogowe
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia