Sernik z jogurtów bałkańskich

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
imamcia @ 18 May 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=507444Akulko, poszukaj o innej nazwie: u mnie w osiedlowym sklepie są: nadbużańskie i greckie podrobione, obydwa o konsystencji bałkańskiego.
Poszukam Imamciu, ale wymienione przez ciebie nazwy równiez nic mi nie mówią. Za to sa Jogobelle, Danony i inne tego typu
icon_confused.gif
 

reniam

Member
Lut 17, 2006
592
0
0
Robiłam sernik parę dni temu i stwierdzam,że jest doskonały,lekki i puszysty.
U mnie pieczenie jest na dwa domy,tak więc zrobiłam z 1,5 proporcji,i wyszły dwie tortownice,duża i mała.
Miałam dwa jogurty bałkańskie a trzeci grecki
o taki http://www.swiat-serow.pl/category/main/jogurt/
Na drugi raz dam mniej cukru a maliny na wierzchu dają fajną kwaskową nutę
lecker.gif
daumen.gif
 

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
Wuala
oto nadbużański
nadbuzanski.jpg
a grecki, to ten z linku remian
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • nadbuzanski.jpg
    nadbuzanski.jpg
    16.8 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Da się bez tych biszkoptów? Nie chce mi się po nie specjalnie iść
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,356
1,436
113

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Hazo, napisałaś, ze owijałaś gazetą. Chce zrobić to samo, tyle, ze niczego jeszcze ta metodą nie robiłam. Przeczytałam opis Joanny i jak to do tego sernika przystosować? Też zaczynać od 250* i zmniejszać temperaturę, moczyć te gazety po raz drugi?
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,356
1,436
113
Owijałam mokrymi gazetami (bardzo mokrymi), ale piekłam w takiej temperaturze jak jest w tym przepisie. Nie moczyłam drugi raz.
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Dzięki Hazo. Okaże się co z tego wszystkiego wyjdzie
icon_neutral.gif
 

El_mag

Member
Kwi 11, 2007
7
0
0
hej, serniczek robiłam wczoraj w nocy (bo wtedy jest cicho i spokojnie
icon_wink.gif
. Niestety nie doczekałam momentu wystygnięcia wiec dzisiaj rano w piekarniku czekała na mnie niespodzianka. Okazało sie, że sernik wielki jak koło młyńskie i smakowicie wygladający. Troszke odkroiłam i okazało się, że środek jest półpłynny. Wrzuciłam w całości do lodówki - myślicie, że to pomoże? Jak nie to go łyżką bedę jeść
icon_mrgreen.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Upiekłam na ostatni dzień Szawout. Pięknie wyrósł, pękł i opadł
cry_1.gif
(zdjęć w związku ze związkiem nie będzie).
Rodzicom smakowało, ale szczerze przyznali, że maja okropnie konserwatywne gusta i dla nich sernik musi być z twarogu. Muszą być te mikro grudki sera, to co upiekłam owszem smaczne, ale nazwali to "leguminką". Nie dogodzisz Marudom
 

ela2225

Member
Sty 28, 2006
6,033
9
38
Z takiego jogurtu to sernik dla odchudzajacych sie będzie-też pyszny
 

Załączniki

  • 100_9527.jpg
    100_9527.jpg
    563.5 KB · Wyświetleń: 0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
anbetung.gif


A no to odchudzony
icon_mrgreen.gif

Ten "normalny" ma chyba 12%
icon_rolleyes.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Moja nie- teściowa okazała się być miłośniczką tego sernika, więc będą powtórki
 

Carmel

Member
Lut 3, 2005
2,346
0
0
IMG_7432.JPG

a to mój serniczek
 

Załączniki

  • IMG_7432.JPG
    IMG_7432.JPG
    47.3 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: