- Sty 28, 2006
- 6,033
- 9
- 38
Cały wątek tutaj
http://www.smaczny.pl/forum/Sernik-Z-Jogurtu-t4457.html
Zrobiłam sernik jest pyszny bardzo lekki i puszysty choć trochę opada jak to sernik.
Załaczam zdjęcia jeszcze ciepły właśnie wyjełam z piekarnika
Przepis
SERNIK Z JOGUTÓW BAŁKAŃSKICH
Składniki:
* 5 jajek
* 1,5 szklanki cukru pudru
* 1 budyń śmietankowy
* 1 cukier waniliowy
* 0,5 szklanki oleju
* 2 duże jogurty bałkańskie (na opakowaniu jest taki facet w czapce 340 gramowy)
* 1 paczka biszkoptów
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywno i dodać cukier puder. Jogurty, budyń (budyń mieszamy z żółtkami po czym dodajemy jogurt i resztę składników), cukier waniliowy i olej wymieszać, dodać ubitą pianę z białek. W średniej wielkości tortownicy (średnica 24 cm) ułożyć biszkopty (biszkopty układamy na suchą formę- nie smarjemy blachy absolutnie żadnym tłuszczem, ponieważ ciasta się przypalą) i zalać przygotowaną masą. Piec 1 godzinę 20 minut w tempeaturze około 160-170 stoponi
http://www.smaczny.pl/forum/Sernik-Z-Jogurtu-t4457.html
Zrobiłam sernik jest pyszny bardzo lekki i puszysty choć trochę opada jak to sernik.
Załaczam zdjęcia jeszcze ciepły właśnie wyjełam z piekarnika
Przepis
SERNIK Z JOGUTÓW BAŁKAŃSKICH
Składniki:
* 5 jajek
* 1,5 szklanki cukru pudru
* 1 budyń śmietankowy
* 1 cukier waniliowy
* 0,5 szklanki oleju
* 2 duże jogurty bałkańskie (na opakowaniu jest taki facet w czapce 340 gramowy)
* 1 paczka biszkoptów
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywno i dodać cukier puder. Jogurty, budyń (budyń mieszamy z żółtkami po czym dodajemy jogurt i resztę składników), cukier waniliowy i olej wymieszać, dodać ubitą pianę z białek. W średniej wielkości tortownicy (średnica 24 cm) ułożyć biszkopty (biszkopty układamy na suchą formę- nie smarjemy blachy absolutnie żadnym tłuszczem, ponieważ ciasta się przypalą) i zalać przygotowaną masą. Piec 1 godzinę 20 minut w tempeaturze około 160-170 stoponi
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: