Śmietanowiec

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
Z truskawek mrożonych kiedyś też robiłam, tylko nie trzeba rozmrażać ich przedtem, należy ułożyć mrożone i spieszyć się z wylewaniem śmietany, bo będzie szybko krzepła
 

DagMa

Member
Lis 23, 2005
32
0
0
No to w takim razie zrobię z mrożonymi truskawkami
icon_smile.gif
 

AgaKyc

Member
Mar 16, 2006
2,659
0
0
Robilam go w poniedzialek tyle tylko ze z brzoskwiniami... byl smaczny i bede go robila czesto bo mezowi smakowal bardzo... szkoda tylko ze nie zrobilam zdjecia...
 

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
Ja zrobilam i smakowal super. Zamiast cukru waniliowego zwyklego dodalam cukier waniliowy z prawidziwa wanilia, dziekuje za przepis juz jest w ulubionych :blume2:
 

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
:oops: :oops: :oops: Zapomniałam dodać opinii...Robiłam te ciasto jeszcze przed Bożym Narodzeniem :oops:
Było pyszne,dokonałam tylko jednej nieznacznej modyfikacjii- Było z brzoskwiniami z puszki :mrgreen: Mniam,
 

arielka

Member
Kwi 6, 2005
709
0
0
I ja go dzisiaj zrobiłam.
Nie mam tak dużej tortownicy, więc zrobiłam w prostokątnej foremce.
Rzeczywiście ciasto jest słusznych romiarów
icon_smile.gif

Degustacja jutro - zgodnie ze wskazówkami Beatki Sz.
 

arielka

Member
Kwi 6, 2005
709
0
0
W śmietanę Ci wsiąkła : To niemożliwe.

Ciasto pyszne. Jest tak wysokie, że śmiało moze być tortem. Delikatne, puszyste, takie trochę ptasie mleczko.
 

AgaKyc

Member
Mar 16, 2006
2,659
0
0
Nie w smietane bo zrobilam z polowy masy smietanowej i na gorze mialam tylko troszeczke tej smietany...
Ale poza tym ciasto przepyszne wyszlo... juz nie ma wiekszej polowy... ale my z mezem lakomczuch jestesmy, do wieczora nic nie zostanie :oops: :mrgreen:
 

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36
Mój już tężeje! To ciasto tak pysznie wyglada, ze trudno sie oprzeć zwłaszcza teraz gdy są sweże truskawy!
Zrobiłam mniejszy, cieńszy biszkopt, truskawek zapakowałm "na maxa"
i mam obawy czy to sie wszystko razem utrzyma?! :denknach:
Już nie moge się doczekać... zdjęcia wkleję bez względu na efekt! 8)
 

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Sie objadam !

Przyznaje, ze bardzo mi podoba sie masa smietanowa, jest to ten smak, ktory pamietam z dzicinstwa - sasiadka robila takie bloki smietanowo-galaretkowe i to jest 'to biale'
A tutaj spodobal mi sie sposob smarowania biszkoptu smietana.
Dzieki. :roll:
 

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Wlasnie chcialam to zrobic co Dziunia ;)

Jean tutaj jest instrukcja postepowania z wszelakimi fotkami na forum.
icon_smile.gif


A zaraz pokaze mego, co go prawie sama zjadlam :roll: :oops:
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy