Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Hokusik- ja również polecam ten barwnik , niedawno go kupiłam z Tortowni i jest boooski
icon_mrgreen.gif
Wszystko bym nim mazała!!! Można go nałożyć na każdy kolor i wyśmienicie go podkreśla i kształt.

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
Mam pytanie...czym sa obłozone (to białe) te torty? bita smietaną?
Chyba nie, bo wtedy nie dałabys kwiatów cukrowych na wierzch...
Podpowiedz
icon_smile.gif

Sie 22, 2008
203
0
0
hokusik kupiłam w Tortowni, ale ostatnio odkryłam sklep u mnie gdzie sprzedają artykuły ze sweetdecor. I w nim też był ten perłowy barwnik, ale jakby za darmo bo kosztował 5,99zł. Co jakiś czas pojawiają się też inne kolory i wszystkie właśnie w takiej cenie, mimo, że na stronie są one droższe.

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
Dzieki..tez wypróbuję..skoro toebi sie nie rozpłynęły...to i moje nie popłyną..
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Bardziej mi pasuje w tym temacie więc:
Schodki:
Pierwszy blat biszkoptowy pozostawiam nie tknięty
IMG_0093.JPG
Następny wycinam półkolem zagłębiając się ku środku, na końcu mam wcięcie ok. 2-3 cm
IMG_0094.JPG
Kolejny wycinam tak samo plus jeszcze 2-3cm dalej.
IMG_0095.JPG
Ostatni także ma 2cm. dłuższe wcięcie niż trzeci.
IMG_0096.JPG
Pozostają mi 3 kawałki mniej więc takie
IMG_0097.JPG
I gotowe. Ewentualne nierówności "zaszpachluje" się masą.
Można popzestać np. na trzech blatach.
A teraz tak pomyślałam jakby podeprzeć konstrukcję na np. systemie ukrytym czy jakiś separatorach i do tego dołożyć kolejne schodkowe pięterko
gruebel_2.gif
Może pomysł przetestuję we wrześniu, na wesele sąsiadki córki.
icon_mrgreen.gif

Załączniki

• IMG_0093.JPG
    IMG_0093.JPG
    65.9 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0094.JPG
    IMG_0094.JPG
    79.2 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0095.JPG
    IMG_0095.JPG
    120.2 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0096.JPG
    IMG_0096.JPG
    127.2 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0097.JPG
    IMG_0097.JPG
    62.5 KB · Wyświetleń: 0

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
Jo_anno....pierwsza ci dziękuję za te łopatologię... Teraz nie mam juz żadnych wątpliwości!! Zdjęcia juz zachowałam...musze je miec, gdyby skleroza zadziałała....
icon_sad.gif

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Również dziękuję za tłumaczenie - bo szczerze mówiąc po opisie niewiele rozumiałam
icon_redface.gif

Dzisiaj byłam w TKMaxx i... mam takie coś: link
icon_mrgreen.gif
Cieszę sie bardzo, bo nigdy nie przypuszczałabym, że uda mi się takie wykrawaczki do falbanek spotkać w sklepie. I, uwaga, uwaga, nie były po 27,90zł jak na stronie, a po 19,99zł! Był ostatni komplet, który, oczywiście, wzięłam. W sklepie były jeszcze inne wykrawaczki - do płatków kielicha róży małe po 19,99zł i duże po 14,99zł (dziwne, powinno być chyba odwrotnie...
gruebel_2.gif
) oraz do goździków (pod nazwami dałam linki) po 14,99zł. Były też foremki do motylków, ale nie patchworkowe, tylko zwykłe, ceny nie pamiętam. Oczywiście, wszystko tańsze niż w tortowni czy P.AN Centrum Słodkiej Dekoracji - i w dodatku bez kosztów wysyłki... A jednak kocham ten sklep!
icon_mrgreen.gif

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
ania-magda a znasz moze we Wrocku wiecej takich fajnych sklepow?? bo ja sie przyznam ze kupuje wszystko z neta i tutaj nigdzie nie bylam (znalazlam tylko gdzie jakas hurtownie to wysylalam meza po czarny barwnik ale nie mieli tylko na zamowienie a mi byl potrzebny na juz..)

chachu a ja myslalam ze u was nie jest zle z takimi sklepami??

P.S przypomnialam sobie to zdjecia sklepu w Helsinkach (chyba) co ktoras z was pokazywala.. booosko tam bylo ehh..

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy