IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

7 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jeszcze jedna pizza na cieniutkim cieście
marghe
post 27 Jan 2006, 12:36
Post #1


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 28.998
Dołączył: 1-November 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 160



400 g mąki
25 g drożdży
250 ml wody
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
oliwa

drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać cukier.
Wszystkie składniki zagnieść (ja zagniatałam Kiciem)
Ciasto przełożyć do miski, posmarować oliwą, odstawić na 30 min. w ciepłe miejsce.
Po 30 minutach ponownie wyrobić
Rozwałkowac itp

Temperatura jak najwyższa
piec aż się zacznie rumienić

nasza była z sosem pomidorowym podstawowym (sol, pieprz), mozzarellą, rokpolem i speckiem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Malgosimi
post 27 Jan 2006, 12:47
Post #2


kucharz 3 gwiazdek
****************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 22.404
Dołączył: 22-December 04
Skąd: z kuchni!
Użytkownik nr: 231



przy braku czasu, czemu nie. Chociaz ja wole miec jednak w lodowce napoletane na czarną godzinę ;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marghe
post 27 Jan 2006, 12:54
Post #3


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 28.998
Dołączył: 1-November 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 160



pięknie wyrosło.

napoletana sie mrozi ;) .. a dorabiałam tę bo napoletana mi coś marnie urosła. NIe najedlibyśmy sie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Malgosimi
post 27 Jan 2006, 13:12
Post #4


kucharz 3 gwiazdek
****************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 22.404
Dołączył: 22-December 04
Skąd: z kuchni!
Użytkownik nr: 231



no czasem tak jest... ona ma tak malo drozdzy, ze jesli z jakiegos powodu warunki atmosfetyczne jej nie służą, to potrzebuje dużo czasu... icon_sad.gif

a kamien już macie? 8)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marghe
post 27 Jan 2006, 13:23
Post #5


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 28.998
Dołączył: 1-November 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 160



nie macie icon_smile.gif
radzicie sobie bez
nie miałabym gdzie go włozyć

a pizza wygladała tak
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Malgosimi
post 27 Jan 2006, 13:58
Post #6


kucharz 3 gwiazdek
****************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 22.404
Dołączył: 22-December 04
Skąd: z kuchni!
Użytkownik nr: 231



jak to gdzie, on nie wychodzi z piekarnika icon_smile.gif

piękne :!: :!: :!: obłozenie, pizza blada jakaś ;) icon_razz.gif ja to lubie jak mi wyjda takie mocno brązowe plamy w neiktorych miejscach pizzy (i od spodu)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marghe
post 27 Jan 2006, 14:17
Post #7


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 28.998
Dołączył: 1-November 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 160



blada od flesza icon_razz.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Malgosimi
post 27 Jan 2006, 14:20
Post #8


kucharz 3 gwiazdek
****************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 22.404
Dołączył: 22-December 04
Skąd: z kuchni!
Użytkownik nr: 231



OK... mi niestety nie zawsze wychodzi taka z brazowymi łatami, jak na Twoim zdjeciu z Neapolu icon_sad.gif ach jak ja musze do Neapolu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marghe
post 27 Jan 2006, 14:22
Post #9


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 28.998
Dołączył: 1-November 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 160



Malgosimi.. ano.
Ja tam wolę pizze z pizzerii..
nie musi być Neapol, zadowolę sie Padwą

byłas w Bella Napoli?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Malgosimi
post 27 Jan 2006, 14:27
Post #10


kucharz 3 gwiazdek
****************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 22.404
Dołączył: 22-December 04
Skąd: z kuchni!
Użytkownik nr: 231



jeszcze nie, bo nie chce mi sie jezdzic w taka pogode...

a lubisz spód rzymski?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marghe
post 27 Jan 2006, 14:28
Post #11


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 28.998
Dołączył: 1-November 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 160



uwielbiam rzymską krojoną pizzę (tę na wynos)
ale to juz zupełnie co innego

w RZymie smakuje najlepiej
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Malgosimi
post 27 Jan 2006, 14:47
Post #12


kucharz 3 gwiazdek
****************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 22.404
Dołączył: 22-December 04
Skąd: z kuchni!
Użytkownik nr: 231



no tak, ta al taglio to co innego, mi chodzi o ten cieniutko spód rzymski w normalnej pizzy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marghe
post 27 Jan 2006, 14:49
Post #13


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 28.998
Dołączył: 1-November 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 160



powiem Ci ,ze pizzę zwykła jadłam w Rzymie może dwa razy. I nie pamietam czym sie rózniła od innych pizz
TAk lubie tę al taglio
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kasha
post 27 May 2006, 14:37
Post #14


kucharz 3 gwiazdek
****************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 20.571
Dołączył: 25-September 04
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Użytkownik nr: 98



Zrobiłam, ciasto jest genialne, nie umiem rozciągać jak zawodowcy, więc rozciągałam jak zwykle na wysmarowanej tłuszczem blaszce dp pieczenia. Ciasto się prawie rwało taką cieniutką zrobiłam wyszła mi wielka na całą blachę z piekarnika
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sylwia18
post 28 May 2006, 12:59
Post #15


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.577
Dołączył: 24-September 05
Skąd: Yatton, UK
Użytkownik nr: 778



moja pizza właśnie siedzi w piekarniku rzeczywiscie cieniutka. Później wstawie foto i zdam relacje smakowe ;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sylwia18
post 28 May 2006, 13:13
Post #16


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.577
Dołączył: 24-September 05
Skąd: Yatton, UK
Użytkownik nr: 778



mmmm boskie! ciasto jest przepyszne i chrupiące, lepszego nie jadłam w ogóle to chyba moja nalepsza pizza w życiu, od dzisiaj kocham szpinak

Go to the top of the page
 
+Quote Post
kasha
post 28 May 2006, 15:13
Post #17


kucharz 3 gwiazdek
****************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 20.571
Dołączył: 25-September 04
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Użytkownik nr: 98



Sylwio rewelacyjny smak brzeżka, prawda?
Ja zawsze wyrzucam brzeg, a w tej pizzy zjadłam go z wielkim apetytem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sylwia18
post 28 May 2006, 15:24
Post #18


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.577
Dołączył: 24-September 05
Skąd: Yatton, UK
Użytkownik nr: 778



ja tam zawsze z największą checią zjadam boczki ale te są rzeczywiście pyszne
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jean
post 9 Jun 2006, 13:13
Post #19


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 7.135
Dołączył: 12-April 06
Skąd: Rzeszów
Użytkownik nr: 1.639



Ja także wykorzystałam to ciasto! Bardzo dobre!
Na początku troche urosło, ale potem opadło, boki się przypiekły pieknie!
Zdjęcia nie zdążyłam zrobić bo zapach piekącej się pizzy wzmógł głód, ślinotok powodując i nie było czasu na zdjęcia ;)
Dzięki za przepis! I koniecznie muszę dodać, że ja także w życiu lepszego ciasta nie zrobiłam icon_razz.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Agatka
post 9 Aug 2008, 18:03
Post #20


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.106
Dołączył: 28-August 06
Skąd: Szmaragdowa Wyspa
Użytkownik nr: 2.215



Kolejny raz pieke pizze z tego przepisu. Jest to moj nr 1
cienko rozwalkowana, z ostrym sosem pomidorowym, duza iloscia mozzarelli, po prostu pycha.

Domownicy orzekli ze w zadnej z wloskich knajpek nie jedli takiej dobrej
Marghe dziekuje icon_smile.gif



ps. zdjecie wstawie pozniej icon_smile.gif


edit:


Go to the top of the page
 
+Quote Post

7 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 20th May 2019 - 13:55