Alzacki chleb ze slonecznikiem (bajaderka)

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
tyz doszlam do takiego wniosku :mrgreen:

pzdr
yenn

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
wlasnie wszamalam z nim kanapke na sniadanie... boooski to malo powiedziane :mrgreen:

pzdr
yenn

Gusia

Member
Wrz 28, 2004
2,907
0
0
Właśnie nastawiłam maszynę i będzie się robił chlebek poraz drugi, może tym razem uda mi się zjeść go więcej a nie tylko spróbować :mrgreen:

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
ja wczoraj zrobilam po raz drugi.. dzis juz tylko dupka zostala :mrgreen:

pzdr
yenn

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
A co by było, gdybym zrobiła ten chleb z samej mąki pszennej, np. z otrębami...?
Kurka, nie mam razowej i w dodatku musiałabym po nią daleko jechać
icon_sad.gif

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
Gusia, to spróbuję
I dam znać, jak wyszły wariacje
icon_razz.gif

Gusia

Member
Wrz 28, 2004
2,907
0
0
Koniecznie daj znać bo chleb jest pyszne a u mnie w mojej mieścince często są niedobory mąki razowej ale otrębów nie brakuje :mrgreen:

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
Wiesz, ja niby nie w mieścinie mieszkam, a na moim osiedlu nie uświadczysz mąki razowej tudziez żytniej. Kukurydzianej też nie. Muszę gdzieś dalej się wyprawić... Ostatnio namawiałam faceta ze spożywczaka, żeby zaczął mieć razową i żytnią... To mi dwa dni później powiedział, ze szef stwierdził, że mu się nie opłaca
icon_sad.gif

Gusia

Member
Wrz 28, 2004
2,907
0
0
No niestey u nas to rzucają tak przed świętami bo ludziska barszczyk kiszą, a potem to jak się trafi na zytnią 500 to sukces

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
3
0
Ika, koniecznie zdaj relacje po upieczeniu nowej wariacji
icon_smile.gif
Wszelkie wariacje bardzo mile widziane, a juz szczegolnie jak smakowite wychodza :mrgreen:

Jaco

Member
Gru 5, 2004
6,655
1
0
Wiesz, ja niby nie w mieścinie mieszkam, a na moim osiedlu nie uświadczysz mąki razowej tudziez żytniej. Kukurydzianej też nie. Muszę gdzieś dalej się wyprawić... Ostatnio namawiałam faceta ze spożywczaka, żeby zaczął mieć razową i żytnią... To mi dwa dni później powiedział, ze szef stwierdził, że mu się nie opłaca
icon_sad.gif
Ci nie raz mówiłam, cobyś koło mnie mieszkania szukała. U mnie nie tylko 500 jest ale i 550 i 650 i pszenna razowa i żytnia razowa i zwykła żytnia i orkiszowa i pełen przegląd włoskich mąk... dalej wymieniać?

No i mieszkania tańsze :mrgreen:

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
Ci nie raz mówiłam, cobyś koło mnie mieszkania szukała. U mnie nie tylko 500 jest ale i 550 i 650 i pszenna razowa i żytnia razowa i zwykła żytnia i orkiszowa i pełen przegląd włoskich mąk... dalej wymieniać?

Za to dojazd dłuższy, benzyna drożej wychodzi i nie ma szans na imprezce się ubzdryngolić i wrócić błyskawicznie metrem :twisted:
A poza tym Oskar ma super przedszkole 2 minuty od bloku, a Ty masz problem :twisted:

Jaco

Member
Gru 5, 2004
6,655
1
0

Za to dojazd dłuższy, benzyna drożej wychodzi i nie ma szans na imprezce się ubzdryngolić i wrócić błyskawicznie metrem :twisted:
A poza tym Oskar ma super przedszkole 2 minuty od bloku, a Ty masz problem :twisted:
Za różnicę w cenie mieszkania z imprezy po drinku do końca życia mogę taryfami wracać :mrgreen: A co do przedszkola to nie znasz mnie? Ja ze wszystkiego sobie problem zrobić potrafię :lol:

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
Już widzę jak tę "różnicę w cenie" wsadziłaś w kopertę i podpisałaś "na taryfy" :lol: :lol: :lol:
Problem umiesz ze wszystkiego, ale faktem jest, ze u was z przedszkolami krucho jak jasna cholera
icon_sad.gif

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
Okay, robię wariację na temat, ale w maszynie, bo leniwa jestem ;)
Dam znać, co wyrośnie....

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
Upiekł się... Wyrósł fajnie, wygląda fajnie, na razie nie spróbuję bo bym poparzyła pyszczydło...

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy