AnnaB. @ 19 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=847403Tylko zapomniałam posmarować jajkiem. Nic to, będą baby albinosy.I bardzo dobrze , napewno nie grozi im bielactwo ani nic takiego ale za to nie spieką Ci się po wierzchu. Nie trzeba ich niczym smarować.
Margot @ 10 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=919634Kas1986, cieszę się ,że tak smakuje, ja mimo że teraz pieke tyle innych rodzajów bab drożdżowych ta nadal bardzo lubię i piec i jeść ,a z morelami jeszcze nie jadłam , chyba błąd ?
Nie przepadam za drożdżowymi z rodzynkami a ta z morelami mnie powaliła. Rodzina wszamała rach-ciach więc tylko kawałek był mi przeznaczony![]()
Od morelowej tylko klasyczna jest lepsza![]()
Margot, ozłocę Cię za wrzucenie tego przepisu, choć przyznam, że jak go pierwszy raz czytałam to odstraszyły mnie ziemniaki (teraz wiem, że to genialny składnik) i długość opisu. Ale chęć pozbycia się zalegających w zamrażarce kilogramów żółtek zwyciężyła. I o dziwo, już za pierwszym razem wyszły przepyszne i przepiękne. W tym roku cyknę im sesję zdjęciową![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.