kasha
Member
- Wrz 25, 2004
- 20,571
- 3
- 0
Kasha, czy po wlasniu do foremki już jej nei wyrastalas
ps PIĘKNA!W foremce czekała na nagrzanie pieca około 10-15 minut![]()
A jak smakowała obłędnie, pyszna z niej drożdżóweczka![]()
Kasha, czy po wlasniu do foremki już jej nei wyrastalas
ps PIĘKNA!W foremce czekała na nagrzanie pieca około 10-15 minut![]()
A jak smakowała obłędnie, pyszna z niej drożdżóweczka![]()
Kasha polecam Ci taki patent zamiast lukru: masło rozpuszczone z kilkoma kroplami aromatu pomarańczowego rozpuścić, lekko posmarowac nim babke i posypac cukrem bardzo ładny efekt i ja bardziej lubię niż lukier (nie lubię lukru po całości, jedynie wzorki jak po panettonkach moich)To ma być ćukiel pudel?
A na wystygnięte czy jeszcze gorące ciukielować?
ale najfajniejsza byłaby rafinada chybatylko gdzie ją kupić : A może zastąpić jasnym trzcinowym? On ma kryształki większe niż zwykły nasz cukier?
ale najfajniejsza byłaby rafinada chybatylko gdzie ją kupić :W Bomi jest na pewno-cukier królewski rafinada,takie czerwone torebki![]()
Ja już szukałam w 2 Bomi w Warszawie. Owszem jest w czerwonych torebkach, ale zwykły. Na tamtym było napisane cukier rafinowany, albo po prostu rafinada. Już nie pamiętam, bo dawno go nie miałam. Ostatni kupiłam w małym prywatnym zieleniaku w Legionowie pod Warszawą. Ponieważ Panie są zaprzyjaźnione prosiłam, żeby przywiozły. Niestety nie udało im się nigdzie kupić.Hazo mnie to samo: mam jeszcze ostatnia paczkę kupioną przez kolezankę z pracy mojej mamy w Komorowie (czy tam tworkach), w Warszawie nigdzie jej nie moge znaleźć![]()
brązowego bym nie dawała, bo będzie brzydk wyglądał, zleje się kolorem z babą.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.