Bajaderki drożdżowe zajaczki z glazurą miodową

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Ja chyba tez w weekend zrobię. Te zajączki takie pociągające są, że nie wiem.
To troche tak, jak z rodzeniem dziecka - zżera cie ciekawość, jakie tym razem wyjdą :lol: :lol: :lol: :lol:

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
2
0
Oto moje pokraczne stadko:
Eeee tam pokraczne
icon_smile.gif
Calkiem ladne i zgrabne Ci te wszystkie zwierzaki wyszly :mrgreen: A wrony moze troszke nastroszone ale wygladaja bardzo ptasio :mrgreen:
Najwazniejsze, ze dobra zabawe mialyscie i stworki sa jadalne :wink:

Teraz czekam na lidqowe :wink: :wink:

urbasia

Member
Gru 23, 2004
2,533
0
36
To jak ja juz "urodzę swoje dzieci" :mrgreen: to sie też pochwalę . Ciasto zarobione i odstawione do rośnięcia. Tyle tylko, że ciężko mi się to ciasto zagniatało no i chlapnęłam do niego dwie porządne łychy jogurtu naturalnego. No i teraz tak dumam, czy mi coś z tego wyjdzie czy jednak skopsałam ciasto :gruebel:

MoTyLeK

Member
Lis 26, 2004
170
0
0
Wczoraj robilam te zajaczki z siostra- troche mi napakowane wyszly bo za duzo w piekarniku urosly ale przepis super. Bardzo smakowalo calej mojej rodzince. :wink:

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
Obiecałam, że pokażę swoje bułeczki więc pokazałam, ale ponieważ to same ptaszki, to wkleiłam do bułeczek wiosennych, można podziwiać :wink:

lidqa

Member
Wrz 17, 2004
5,856
0
0
BASIA! BASIA! BASIA! BASIA! no daj!!!!!!!!!!! JA lubie ten watek bo sie mozna posmiac. Jak ja upieke to tez wkleje obiecuje!!!!!!!!

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
2
0
Dziewczyny - praktyka czyni mistrza
icon_smile.gif
Ja dosc sie nalepilam roznych stworow z plasteliny i innej modeliny z moimi dziecmi, tak, ze lepienie z ciasta to male piwo teraz :wink:

basiau - :rofl: podobienstwo w kazdym razie jest wyraznie widoczcne
icon_smile.gif

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
2
0
No, to rosniecie to trzeba wkalkulowac w modelowanie
icon_smile.gif
Robic mniejsze i kontrolowac "napuszanie sie" ciasta - nie dopuscic do tego, zeby Ci wielkie porosly :mrgreen:

lidqa

Member
Wrz 17, 2004
5,856
0
0
ha ha ha
icon_sad.gif
"kontrolowac" mowisz. Kurcze ja do drozdzowego to tak podchodze niesmialo i wogoel a ty do mnie jak po chinsku :cry:

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
I raczej nie trzymać się tak ściśle ilości mąki, bo mąka mące nie równa ( jeśli chodzi o wilgotność) i czasem można zrobić po prostu za rzadkie ciasto, z którym raczej źle się pracuje. Ja wyrabiałam jeszcze na stolnicy (po pierwszym rośnięciu) doć długo, podsypując mąkę stopniowo, aż uzyskałam zadowalającą mnie konsystencję.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy