Bezy by baker&spice

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,346
1,419
113
Zrobiłam dziś bezy prawie wg przepisu z tego wątku. Użyłam cukru pudru.
Włożyłam do piekarnika nagrzanego do 150*C (grzanie góra/dół, bez termoobiegu) i od razu zmniejszyłam ją do 100. Jak zrobiła się delikatna skorupka zmniejszyłam do 65*C i suszyłam kilka godzin. Wyszły takie jak lubię - bielutkie i kruche. Wspaniałe.
Przepis mam zapisany jako bezy Dana Leparda, a znalazłam go kilka lat temu na nieistniejącym już forum - domowe.forumer.

DSC04313.JPG
 

Załączniki

  • DSC04313.JPG
    DSC04313.JPG
    32.1 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Skawola

Member
Lut 21, 2011
4
0
0
bardzo smaczne bezy! świetny przepis:) moje bezy siedziały ponad godzinę w 100 stopniach (wcześniej też nagrzałam piekarnik do 150), następnie pół godziny w 60 i godzinę w wyłączonym. Były chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku- takie jak je lubię
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • bezy_ma_e.JPG
    bezy_ma_e.JPG
    45.7 KB · Wyświetleń: 1