hazo
Well-known member
- Lis 13, 2005
- 9,203
- 2,759
- 113
Zrobiłam dziś bezy prawie wg przepisu z tego wątku. Użyłam cukru pudru.
Włożyłam do piekarnika nagrzanego do 150*C (grzanie góra/dół, bez termoobiegu) i od razu zmniejszyłam ją do 100. Jak zrobiła się delikatna skorupka zmniejszyłam do 65*C i suszyłam kilka godzin. Wyszły takie jak lubię - bielutkie i kruche. Wspaniałe.
Przepis mam zapisany jako bezy Dana Leparda, a znalazłam go kilka lat temu na nieistniejącym już forum - domowe.forumer.

Włożyłam do piekarnika nagrzanego do 150*C (grzanie góra/dół, bez termoobiegu) i od razu zmniejszyłam ją do 100. Jak zrobiła się delikatna skorupka zmniejszyłam do 65*C i suszyłam kilka godzin. Wyszły takie jak lubię - bielutkie i kruche. Wspaniałe.
Przepis mam zapisany jako bezy Dana Leparda, a znalazłam go kilka lat temu na nieistniejącym już forum - domowe.forumer.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: