Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Mam porównanie.
Pierwszą robiłam ze smietana. Kawowa. Zeszła ale nastepna zrobilam ze sniezka i nam bardziej smakowala.
Ale u mnie np. nie schodza torty z 2 kostkami masla w kremie...
Co do smietany to robilam w ilosci jak w przepisie
icon_biggrin.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Ilona @ 14 Apr 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=691100Mam porównanie.
Pierwszą robiłam ze smietana. Kawowa. Zeszła ale nastepna zrobilam ze sniezka i nam bardziej smakowala.
Ale u mnie np. nie schodza torty z 2 kostkami masla w kremie...
Co do smietany to robilam w ilosci jak w przepisie
icon_biggrin.gif
u mnie też nie schodzą torty z masą z 2 kostek masła jak również nie zeszłaby śnieżka ( już nawet dodatek śmietanfiksu do bitej śmietany zepsuł mi cały jej smak). Ale kończę tę dyskusję, bo nie ma sensu. Nie odzywałam się tu aby kogokolwiek przekonywać do bitej śmietany ani odradzać jedzenie "śnieżki".
Jedzcie ludzie bezę z czym Wam pasuje, nawet posmarowaną masłem lub masmixem

GosiaM

Member
Mar 23, 2005
3,267
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Nie wiem od czego to zależy - ja zawsze robię tak samo a zdarzyło się że pianka w środku była cieniusieńka na 1 cm i wcale nie piankowa... a bywa że jest naprawdę wysoka - ale chyba nigdy nie miałam aż tak wysokiej jak twoja!
Myślę że przyczyna tkwi w jakości ubicia piany i może od jakości samych białek to zależy...
gruebel_2.gif
sama nie wiem.
Jakby nie było - jest czego gratulować
icon_biggrin.gif

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
U mnie zawsze w domu "śnieżki" w użyciu. Żołądki moich domowników nie trawią bitej śmietany. A śnieżkę i owszem. Czasem chcą zjeść coś piankowo- śmietanowego i co wtedy? Jeść i odchorować? Nie jeść nic? Nie każdy umie się tak samoograniczyć.

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Przeciez nie jemy tej sniezki na kilogramy a watpie,ze w takiej kartonowej smietanie nie ma chemii...

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0

GosiaM

Member
Mar 23, 2005
3,267
0
0

moni77

Member
Wrz 20, 2004
8,558
0
0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Moni jeszcze o kremie karpatkowym z torebki zapomniałaś.
icon_wink.gif

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
moni77 @ 16 Apr 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=691744czy to nowy trend na cc ze będzie sie polemizowało na temat gustów i guścików pod przepisami? Moze po kolei polecimy, ze puszkowe be, ze majonez helmans be ,ze śmietana śnieżka be i kto da więcej jak wyżej....
gruebel_2.gif
Pytanie było <co prawda nie do mnie>
gruebel_2.gif
:
inga_xx @ 14 Apr 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=690824a &quot;Sniezki&quot; nie czuc jakas sztucznoscia? Bo niegdy nie robilam nic ze &quot;Sniezka&quot;, ale np. to takich &quot;Smietan-fixow&quot; jestem zrazona..
Dlatego w dobrej wierze odezwałam się <odpowiedziałam>, ze Śnieżke bardzo czuc sztucznoscią. IMHO, każde ciasto ''zabije'' posmakiem.
Było pytanie, jest odpowiedź. Nie tyczy sie ona tych co Śniezki uzywaja do ciast, ale do własnej subiektywnej oceny smaku tejże. O co więc chodzi?
icon_eek.gif
Doprawdy....

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Ilona, co ta sniezka ma w sobie?
Bo ja pamietam, ze to sie z mlekiem robilo, nie ze smietana.
Zamiennik mleka znajde, smietany niestety nie.

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Przepraszam bardzo, ale ja bardzo często czytając forum, zmieniam swoje upodobania i nastawienie do pewnych produktów i jeśli ktoś napisze, że coś jest niezdrowe, i be, i szkodliwe to zmieniam to na rzecz lepszego i już nie kupuję tego.
Ale mnie to wogóle szybko przekonują konkretne, rzeczowe i jasne argumenty i może więcej na forum jest takich osób.

Ker, jest też Śnieżka robiona na wodzie
zahnlos.gif
ale nie wiem co wchodzi w jej skład, Śnieżkę zawsze rozpoznam, bo ma bardzo specyficzny smak.

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
ALe pojecie niezdrowe nie dla kazdego znaczy to samo.
Jak ktos ma miazdzyce to lepiej zeby polknal Sniezke niz smietane.
W ogole to nonsens, rozmawiac o zdrowiu w deserach, ktorych 90% nie jest zdrowe.

Pytam Ilone, bo ona moze miec, skoro uzywa. Ta na wodzie na pewno ma bialka mleka.
Pewnie, dalabym dzieciom smietanowca, tylko u nas to oznacza nieprzespane noce i biegunke wiec szukam zastepstwa.

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Łoj!
icon_redface.gif

Sory
ugly_08.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy