Ilona @ 14 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=691100Mam porównanie.
Pierwszą robiłam ze smietana. Kawowa. Zeszła ale nastepna zrobilam ze sniezka i nam bardziej smakowala.
Ale u mnie np. nie schodza torty z 2 kostkami masla w kremie...
Co do smietany to robilam w ilosci jak w przepisie
u mnie też nie schodzą torty z masą z 2 kostek masła jak również nie zeszłaby śnieżka ( już nawet dodatek śmietanfiksu do bitej śmietany zepsuł mi cały jej smak). Ale kończę tę dyskusję, bo nie ma sensu. Nie odzywałam się tu aby kogokolwiek przekonywać do bitej śmietany ani odradzać jedzenie "śnieżki".
Jedzcie ludzie bezę z czym Wam pasuje, nawet posmarowaną masłem lub masmixem
Cinka @ 14 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=691123GosiuM - jaka przepięknie wysoka wyszła ci ta pianka w Pavlovej - no cuuuudo! - gratuluję
ideał!!!!!
To chyba zasługa maizeny. Poprzednie bezy z dodatkiem mąki ziemniaczanej też ładnie rosły, ale nie aż tak.
BeataSz @ 14 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=691120Jedzcie ludzie bezę z czym Wam pasuje, nawet posmarowaną masłem lub masmixemwyobrazam sobie ten smak...![]()
sprobuje z ciekawosci tej "Sniezki". bo zawsze to troche mniej tluszczu i kalorii.. no ale jesli choc troszke zalatuje "Smietan-fixem" to najwyzej skonczy sie na 1 razie![]()
GosiaM @ 14 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=691137To chyba zasługa mazeiny. Poprzednie bezy z dodatkiem mąki ziemniaczanej też ładnie rosły, ale nie aż tak.mazeina to ta maka kukurydziana nie ?
bo ja szukałam ale narazie się nie spotkałam ..
same kaszki kukurydziane a mąki brak. chiciałabym zrobić kiedyś drugie podejscie do tej bezy![]()
Joanna @ 15 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=691352Olcieek, nie mazeina, tylko maizena:![]()
http://www.sjp.pl/co/maizena
Gosiu, przepiękna beza! I baaaardzo apetyczne zdjęcie.![]()
Wybaczcie, to ja namieszałam z tą mazeiną(juz poprawione)![]()
Olcieek, ja kupowałam skrobię kukurydzianą na allegro.
Cinko, Joanno, dziękuję za słowa uznania![]()
Akulka @ 14 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=691050A ja sie zgadzam z Beatą. Śnieżka jest w smaku sztuczna "do bólu" i do dobrych ciast za nic bym nie dodała. Wolałabym juz z innym wkładem pokombinowaćAle to tylko moje zdanie![]()
zgadzam się
Carmel @ 15 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=691488zgadzam sięczy to nowy trend na cc ze będzie sie polemizowało na temat gustów i guścików pod przepisami? Moze po kolei polecimy, ze puszkowe be, ze majonez helmans be ,ze śmietana śnieżka be i kto da więcej jak wyżej....
![]()
moni77 @ 16 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=691744czy to nowy trend na cc ze będzie sie polemizowało na temat gustów i guścików pod przepisami? Moze po kolei polecimy, ze puszkowe be, ze majonez helmans be ,ze śmietana śnieżka be i kto da więcej jak wyżej....
Pytanie było <co prawda nie do mnie>:![]()
inga_xx @ 14 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=690824a "Sniezki" nie czuc jakas sztucznoscia? Bo niegdy nie robilam nic ze "Sniezka", ale np. to takich "Smietan-fixow" jestem zrazona..Dlatego w dobrej wierze odezwałam się <odpowiedziałam>, ze Śnieżke bardzo czuc sztucznoscią. IMHO, każde ciasto ''zabije'' posmakiem.
Było pytanie, jest odpowiedź. Nie tyczy sie ona tych co Śniezki uzywaja do ciast, ale do własnej subiektywnej oceny smaku tejże. O co więc chodzi?Doprawdy....![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.