Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej

Arabeska

Member
Lut 27, 2006
1,859
0
0
Hichotka @ 30 Apr 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=496595kurde dziewczyny a co jak nie mam mąki kukurydzianej ???? czym zastąpic ???
cholerka no skleroza ze mnie i zapomniałam kupic a chciałam właśnie upiec
dałam krupczatke
icon_smile.gif
))
 

Baldrick

Member
Maj 5, 2005
1,571
0
0
zachwycony tym ciastem, postanowiłem zrobić ...
a wyszło tak:
 

Załączniki

  • pavlova1.jpg
    pavlova1.jpg
    253.4 KB · Wyświetleń: 0
  • pavlova2.jpg
    pavlova2.jpg
    265.4 KB · Wyświetleń: 0

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
a oto moja... zachwytów jej nie było końca
icon_mrgreen.gif
poezja smaku
lecker.gif
i tyle achów i echów wysłuchac było mi miło
icon_mrgreen.gif

no i na jutro moja mama sobie zażyczyła powtórkę z rozrywki
icon_mrgreen.gif


 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Hihiii, AnnaH, Baldrick - piękne wam wyszły te ciacha
mniam.gif
ile osób tyle wersji - zjadłabym wszystkie
icon_redface.gif
icon_lol.gif

U mnie też z pewnością niebawem będzie powtórka
icon_wink.gif
 

malgosia

Member
Lut 1, 2006
786
0
0
to ja robie w piątek!!! po maturce z polskiego bede musiała jakos osłaodzic sobie życie
icon_mrgreen.gif
mam pytanie czym moge zastąpic tą bita śmietane jaki krem by pasował?

A WASZE WSZYSTKIE zdjecia są PRZEAPETYCZNE
gratuluje i mam nadzieje ze wkrótce dołącze do grona fanclubu Pavlovej!!
lecker.gif
lecker.gif
 

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
O, jaka ładna ci wyszła Baldrick. I smietana tak dobrze ubita. Trzeba było wyręczyc Jaco, od razu widać, ze masz wprawę.

Hichi
mniam.gif
 

Carmel

Member
Lut 3, 2005
2,346
0
0
i moja
IMG_5465_1.JPG
IMG_5467_1.JPG
IMG_5473_1.JPG
IMG_5470_1.JPG
 

Załączniki

  • IMG_5465_1.JPG
    IMG_5465_1.JPG
    120.7 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_5467_1.JPG
    IMG_5467_1.JPG
    126.5 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_5470_1.JPG
    IMG_5470_1.JPG
    122 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_5473_1.JPG
    IMG_5473_1.JPG
    119.5 KB · Wyświetleń: 0

Katee

Member
Lut 1, 2007
84
0
0
Właśnie stygnie w piekarniku, więc wrażenia smakowe opiszę po zjedzeniu.
Zabrałam się do niej jak do wyzwania, bo widze,ze mniej więcej 70% się udaje a 30% nie.
Myslę,ze kluczem do sukcesu jest tu piekarnik (zastanawiałam się Pimpek na Twoją Pavlova). Musi być sprawny i stabilnie trzymac wyznaczona temperaturę. Jutro zamieszczę zdjęcia, ale wyglada cudownie.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

aniak9

Member
Gru 20, 2005
11
0
0
Zrobiłam dzisiaj Pawłową z malinami i jagodami. Wyszła super, piekłam około 1,5 godziny w 120 stopniach na termoobiegu. Szkoda że nie mam aparatu bo zarówno bosko smakowała jak i wyglądała.
 

Katee

Member
Lut 1, 2007
84
0
0
Potwierdzam, to ciasto to mój number one.
Pierwszy raz w życiu ciasto zniknęło w całości w ciagu pół godziny.
Załączam zdjęcia :
 

Załączniki

  • 8___03.05.2007.jpg
    8___03.05.2007.jpg
    89.4 KB · Wyświetleń: 0
  • 9___03.05.2007.jpg
    9___03.05.2007.jpg
    89.2 KB · Wyświetleń: 0
  • 10___03.05.2007.jpg
    10___03.05.2007.jpg
    113.3 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy