Cinka @ 14 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=504457W 150 stopniach nie ma prawa się spalić.MówiszW 130 tez pieknie sie pali![]()
![]()
Piekarnik <którego uzyłam> jest gazowy, regulowany pokrętłem z oznaczeniami temp. Na pewno dobrze mierzy, bo juz troche na nim piekłam i wiem, że prawidłowo wskazuje temp.![]()
A pavlova siedziała na sredniej półce. Najbardziej się zjarała od spodu, ale i góra została przyłapana. Spróbowałam nadgryźć to coś w jasnym miejscu, żeby choc mieć wyobrazenie, jak to moze smakować. Jakbym podeszwę od buta żuła.
Nie mam szczególnie ochoty powtarzac eksperymentuTakiej porazki dawno nie zaliczyłam - chociaż dom porządnie wywietrzyłam ze smrodu spalenizny..![]()
![]()
Pimpek, na kaca stawiam![]()
JotHa @ 14 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=504834A moze tez cos papier nie 'teges' ?Papier jak najbardziej 'teges' i niezawodny![]()
Ale może trick z uchyleniem drzwiczek by zadziałałTylko czy wtedy beza nie opadnie?![]()
Jaco @ 14 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=504920Dziewczyny,A może sprawdźcie to ciasto po tych 30 minutach zanim Wam się spali..Myslisz? 30 minut, a 90 to kolosalna różnica... Tylko jak sprawdzić czy juz dobra?Do tych 30 min., naprawdę wzorcowo wyglądała. Ładnie napęczniała, lekko się zarumieniła, nabrała bezowego spekania. Kurcze, sama nie wiem![]()
![]()
Akulka @ 14 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=505019Tylko jak sprawdzić czy juz dobra?Uciachaj kawał i już![]()
Lepiej dopiec płaski "placek" niż znowu wywalić spalone składniki - moje zdanie![]()
3mam kciuki...
Akulka @ 15 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=505019Myslisz? 30 minut, a 90 to kolosalna różnica... Tylko jak sprawdzić czy juz dobra?Do tych 30 min., naprawdę wzorcowo wyglądała. Ładnie napęczniała, lekko się zarumieniła, nabrała bezowego spekania. Kurcze, sama nie wiem![]()
Jak sprawdzic ? Otworzyc piekarnik i .. np. popukac palcem sprawdzajac stan wypieczenia![]()
Nie masz po 30 nmiutach wyjmowac i jescSadze, ze te 30 minut to graniczny czas zmiany zachowania Twojego piekarnika w stosunku do pawlovy, stad Jaco podala te wartosc.![]()
Jak sie boisz startowac z pawlova, to moze najpierw przetestuj male beziki np. z dwoch bialek, co ?
JotHa @ 15 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=505114Jak sie boisz startowac z pawlova, to moze najpierw przetestuj male beziki np. z dwoch bialek, co ?Jotha. Bezy juz robiłam, tyle, ze raczej w nieco niższej temp. Mam nawet specjalny znacznik na pokrętle do suszenia bezów![]()
Akulka @ 15 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=505241Jotha. Bezy juz robiłam, tyle, ze raczej w nieco niższej temp. Mam nawet specjalny znacznik na pokrętle do suszenia bezów
Hmm, to juz cos !![]()
Mam nadzieje, ze nastepna pawlova bedzie juz wzorcowa![]()
Akulka @ 18 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=507298Agniecha, z ciekawosci - w jakiej temp. piekłaś i jak długo?Zgodnie z przepisem... najpierw 180, pozniej 150 stopni. Nie mialam w domu maki kukurydzianej, wiec dalam lyzeczke ziemniaczanej. Mialam pietra, ze sie spali, ale nic z tych rzeczyWlaczylam i poszlam spac (zaufalam piekarnikowi, ze sie wylaczy hehe i na szczescie mnie nie zawiodl)![]()
![]()
Probuj Agus, moim zdaniem warto![]()
Zrobilam zdjecie ostatniemu kawalkowi![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.