Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Maraa. tez bym obstawiala zbyt wysoka temperature. W polaczeniu z mniejsza np wilgotnoscia powietrza daje taki efekt.
Ale chetnie przysiade sie do Joanny i skosztuje kawalek.
icon_wink.gif

Ot taka uroda domowej bezy. Bez porownania lepsze od ulepszaczy przemyslowych.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Beziki domowe czesto maja w srodku pusta przestrzen. Im mocniej wyrosna, tym wieksza. Podobnie pewnie i pawlova. Jak sie ladnie wysuszy, ma gruba warstwe, to czesciej sie zapada, ma przestrzen miedzy gorna skorupka, a pianka. Czas suszenia tez ma znaczenie.
Jakby nie kombinowac... wiele czynnikow wplywa.
 

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Ilona @ 22 Jul 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=730394
icon_wink.gif


Ja piekłam zawsze jak w przepisie i mi sie nie zapadła nigdy
gruebel_2.gif
To chyba zależy od piekarnika, niektóre (mój do nich należy) trochę oszukują...
icon_mrgreen.gif
Dlatego wolę piec w niższej temperaturze i też nigdy mi się nie zapada. Widziałam jednak u koleżanek, że czasami się tak zdarza.
gruebel_2.gif

Nie zmienia to jednak faktu, że te popękane i zapadnięte wcale nie smakują gorzej od tych idealnych. A może nawet lepiej...
icon_wink.gif
 

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
1
0
Pychota!
 

Załączniki

  • DSCN0207.JPG
    DSCN0207.JPG
    1.1 MB · Wyświetleń: 0
  • DSCN0209.JPG
    DSCN0209.JPG
    1.2 MB · Wyświetleń: 0

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Długo miałam traume po sromotnej klęsce, nim odwazyłam sie spróbować ponownie
icon_mrgreen.gif
Kurczę, wiecej niż rok
icon_eek.gif
gruebel_2.gif
Cóż, przełamałam sie.
Moze nie wyszła do końca wzorcowa <a nawet na pewno
icon_mrgreen.gif
> Za bardzo ją rozsmarowałam, mogłaby być grubsza i chyba czas pieczenia krótszy... ale sie i tak udała
icon_mrgreen.gif
daumen.gif
Pychota
mniam.gif

Dla własnej wiadomości - 5-7 min. w 200 st., potem reszta w 130. 1,5 h
icon_wink.gif


Obraz_207.jpg Obraz_208.jpg
Obraz_212.jpg Obraz_216.jpg
Obraz_221.jpg
 

Załączniki

  • Obraz_221.jpg
    Obraz_221.jpg
    317 KB · Wyświetleń: 0
  • Obraz_216.jpg
    Obraz_216.jpg
    337.5 KB · Wyświetleń: 0
  • Obraz_212.jpg
    Obraz_212.jpg
    353.7 KB · Wyświetleń: 0
  • Obraz_208.jpg
    Obraz_208.jpg
    359.7 KB · Wyświetleń: 0
  • Obraz_207.jpg
    Obraz_207.jpg
    371.5 KB · Wyświetleń: 0

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
1
0
Akulko-super. Ja nie mam odwagi zrobić czekoladowej Pavlovej ale może kiedyś....Urzekła mnie twoja bita śmietana.Wygląda pysznie.W te upały mam kłopot, żeby kupić dobrą do ubicia śmietanę.
wink.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Miska i mieszadła miksera też się nie obrażą jak posiedzą w lodówce przed ubijaniem - wszystko schłodzone daje większą szansę na sukces - sprawdzone!
icon_biggrin.gif


Akulko - gratuluję Pavlovego sukcesu!
icon_biggrin.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
mariaanna @ 4 Aug 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=734746Urzekła mnie twoja bita śmietana.Wygląda pysznie.
icon_mrgreen.gif

olcieek @ 4 Aug 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=734818no rzeczywiście .. taka delikatna ta smietana
fiesgrins.gif
jak ze spray'u
icon_razz.gif
W rzeczy samej
fiesgrins.gif
Tym bardziej, ze zabrałam do pracy, wiec domowa smietana nie wchodziła w grę na te upały
icon_wink.gif


Cinka @ 5 Aug 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=734900Akulko - gratuluję Pavlovego sukcesu!
icon_biggrin.gif
A NIEdziekuje
icon_mrgreen.gif
Bedę nadal ćwiczyć, żeby wizualnie wyglądała też ok.
daumen.gif
W smaku i tak już bomba, nie tylko kaloryczna
icon_wink.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Aha, czy fakt, ze dodałam octu balsamicznego mógł wpłynąć na kolor środka? Bo mój jest jakiś taki szary
gruebel_2.gif
Zamiast maki kukurydzianej dałam też ziemniaczaną
gruebel_2.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Pewnie tak - wszak on brązowy. A mąki ziemniaczanej też używałam i nie zauważyłam różnicy między ziemniaczaną a kukurydzianą w bezie.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy