Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Następnym razem więc dam inny ocet
daumen.gif
icon_lol.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Akulka no normalnie zeżarłabym tą Twoją Pavełkę
lecker.gif
 

Annaoo

Member
Sty 22, 2008
20
0
0
Wydaje mi sie, ze pieczecie swoje bezy w zbyt wysokiej temperaturze. Moim zdaniem wystarczy w zupelnosci 95 - 100 C piec pol nocy (4-5 godz) a poznej pozostawic w piekarniku do rana. Jest biala, nie spieczona i w smaku pycha! Szklanka bialek, szklanka cukru pudru, kilka kropel soku z cytryny albo octu i tyle. Wazne aby dobrze ubic!
 

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
Zrobilam, cala mi popekala i po wylaczeniu piekarnika opadla ... zrobil sie wielki krater w srodku ale o dziwo mam prawie
3 cm pianke w srodku.
IMGP2337.JPG
Zrobilam czekoladowa i nie zaluje w smaku rewelacja ... dalam na wierzch bita smietane 30 % ale dla mnie to za tlusta, innym razem wrzuce na to jakis inny malo slodki krem ... a na gorze wisienki

A zdjecie juz gotowego dodam pozniej, bo teraz fotek nie moge pstrykac ;)
 

Załączniki

  • IMGP2337.JPG
    IMGP2337.JPG
    1.5 MB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Moni, z jakiego przepisu robiłaś? Dodawałaś czekoladę czy tylko samo kakao ( ile łyżek)? Bo jak na czekoladową Pavlovą to bardzo ładna Ci wyszła
daumen.gif
 

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
Maraa @ 8 Aug 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=736243Moni, z jakiego przepisu robiłaś? Dodawałaś czekoladę czy tylko samo kakao ( ile łyżek)? Bo jak na czekoladową Pavlovą to bardzo ładna Ci wyszła
daumen.gif
Robilam z przepisu podajego na 1 strobie tam jest link.
czekolady nie mialam, wiec nie dalam, a kakao to tylko 2 lyzeczki bo mocne bylo. acha i ja robilam z 4 bialek i 200 g cukru i 1 lyzeczka octu, bo nas tylko dwoje i wiekszego nie chcialam a i tak spore wyszlo
icon_smile.gif


Dziekuje za pochwaly, smiechowa wyszla mi ta beza
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Piekłam z tego przepisu ale nie udała mi się, ja w ogóle nie mam ręki do czekoladowej Pavlovej. Nie lubi mnie ta beza
icon_mrgreen.gif
Jak dodam samą czekoladę to wszystko jest ok. ale z dodatkiem kakao to zawsze... porażka
cry_1.gif
 

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
Maraa niepotrafie ci doradzic, bo sie poprostu na Pavlovej nie znam...
dontknow.gif
zrobilam i tak poprostu samo wyszlo
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
A oto obiecana reszta zdjec
IMGP2337.JPG
IMGP2342.JPG
IMGP2344.JPG
 

Załączniki

  • IMGP2337.JPG
    IMGP2337.JPG
    1.5 MB · Wyświetleń: 0
  • IMGP2342.JPG
    IMGP2342.JPG
    1.3 MB · Wyświetleń: 0
  • IMGP2344.JPG
    IMGP2344.JPG
    1.2 MB · Wyświetleń: 0

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
dance.gif
dance.gif
dance.gif
dziewczyny zawstydzacie mnie, dziekuje






A wiecie moze dlaczego ona tak popekala ?? Moze za duzo cukru dalam ?? Bo na 4 bialka dalam 250 g cukru, ale wcale upiornie slodka nie byla ! Moj mezul az mlaskal tak mu smakowalo
icon_smile.gif
Swietny przepis bravo dla jego autorki
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy