janie
Well-known member
- Paź 23, 2004
- 3,825
- 1,592
- 113
Witam serdecznie, tak sobie stronka po stronie czytam, bo dawno nie robilam tortu biszkoptowego, przeważnie na róznych smakowych bezach ..... przepis Hihotki podobny do mojego, z ubijaniem całych jaj + 3 łyżki bardzo gorącej wody, która - jak przypuszczam - jakoś tam hartuje białko i jajka ubija się zatem szybko i masa jest naprawdę gęsta. Ktoś tam pisał, że dodatek octu może powodować to, że jest gumowaty, komuś zawsze wychodzi dołek
ocet nie ma tu nic do rzeczy, pomaga napowietrzyć dobrze jaja, a dołek ? To sprawa temperatury, piekarnik nie dogrzewa.
Mój, z tego przepisu się właśnie rumieni. Na 170 stopniach, bo ten z kolei lubi przegrzać.
Hihi, przepis jest bardzo dobry, proponuję nie kombinować z temperaturą.

Mój, z tego przepisu się właśnie rumieni. Na 170 stopniach, bo ten z kolei lubi przegrzać.
