Biszkopt, który jest pyszny i niezawodny

linette

Member
Lip 11, 2006
581
0
16
Świetny ten biszkopt - puszysty, mięciutki, rośnie jak szalony
icon_smile.gif
Piekłam w poniedziałek, wczoraj przekroiłam na 3 i przełożyłam masą wiśniową i wyszedł super tort
fiesgrins.gif

Annaa

Member
Lut 20, 2006
116
0
0
dscn39600001szyyfn5.jpg
dscn39650001zv8.jpg

Bardzo fajny, szybko się robi, po upieczeniu nie rozwalał się, nasączyłam, przełożyłam owocami z kompotu, śmietaną, na wierzch jak widać też śmietana plus dżem morelowy, biszkopt pierwsza klasa, najlepiej smakuje po 2-3 dniach
fiesgrins.gif

dla autorki
anbetung.gif
icon_smile.gif

jaxja

Moderator
Maj 26, 2006
3,521
0
0
Przepis jest doskonały1 Dotychczas robiłam tak samo, ale bez octu. Z octem jest jednak bardziej puchaty. Dziękuję Hihotko
icon_smile.gif

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
Upiekłam i wspaniale wyrósł!
Polecam.
Dzięki HiiiiiiiiiiiiiiHotko

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Juta24

Member
Wrz 27, 2006
105
0
0
icon_smile.gif
ja też upiekłam biszkopt robiłam go w tortownicy 28 wyrósł dobrze zakalec się nie zrobił ale placek mogłam tylko przekroić na pół zresztą dołączam zdjęcia to same zobaczycie niewiem czemu nie wyrósł równie puchato jak wam dodam że biszkopt wcale nie opadł!!!Może drugi raz spróbuję w mniejszej tortownicy i może da si e przekroić na 3 placki.Za niedługo robię tort dla męża na urodziny więc dziś to była próba czy biszkopt wogóle mi wyjdzie DZIĘKUJE HIHOTKO ZA PRZEPIS!!!
anbetung.gif

A tu przekrojony biszkopt na pół

Piegus

Member
Mar 28, 2006
247
0
0
Chyba ze dwa razy mi w zyciu biszkopt wyszedł i nie wiem dlaczego, skoro z tego samego przepisu milion razy mi nie wyszedł. Próbowałam też innch i także nic. Moje biszkopty opadają, a w środku są niby puchate, ale jednocześnie gumowe- nie wiem jak to wyjaśnic (zakalca nie ma). Skoro tak zachwalacie, to spróbuje jeszcze ten przepis, bo nigdy nie robiłam z octem. I nastawiam się, zę wyjdzie.

Caritko, a jak sie robi taką kobietkę na torcie ? Super pomysł na tort urodzinowy dla faceta.

Piegus

Member
Mar 28, 2006
247
0
0
O dziekuję. No faktycznie nie za trudno (trzeba mieć tylko zdolności artystyczne tak jak Ty), więc chyba spróbuje.

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Nie trzeba miec zdolnosci, zeby takie cos zrobic..- na prawde
icon_smile.gif

To jest bardzo latwe
icon_wink.gif
Tez myslalam, ze sobie z tym nie poradze, ale poszlo latwiej, niz sadzilam
icon_smile.gif

Nie mam talentow artystycznych, ale dziekuje za mile slowa, Piegus
icon_wink.gif

Nalle

Active member
Wrz 20, 2004
3,397
34
48
Hichotko
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

Pierwszy raz w życiu robiłam biszkopt (ja do ciast jak do jeża) i wyszedł
icon_smile.gif

Za chwilę podam go w postaci tortu śmietanowego z owocami na cześć mojej już 2-latki
icon_mrgreen.gif

Dzięki śliczne za przepis!!!!

Acha - w 28cm torownicy ładnie wyrósł, pokroiłam na 3 blaty, piekłam 15min w 175C i jeszcze 20min w 205C

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Nalle @ 1 Jan 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=425014Hichotko
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

Pierwszy raz w życiu robiłam biszkopt (ja do ciast jak do jeża) i wyszedł
icon_smile.gif

Za chwilę podam go w postaci tortu śmietanowego z owocami na cześć mojej już 2-latki
icon_mrgreen.gif

Dzięki śliczne za przepis!!!!

Acha - w 28cm torownicy ładnie wyrósł, pokroiłam na 3 blaty, piekłam 15min w 175C i jeszcze 20min w 205C
dance.gif
ale się cieszę
dance.gif

mirabbelka

Moderator
Członek ekipy
Gru 22, 2004
5,158
531
113
Mialam zamowienie na specjalny tort dla mlodego czlowieka. wymyslilam sobie, ze bedzie to komputer a wlasciwie monitor.
W biszkoptach, ze tak powiem, nie jestem najmocniejsza, wiec szukalam niezawodnego przepisu.

Hihotko, wielkie dzieki
anbetung.gif

Zrobilam z podwojnej porcji, biszkopt dobrze trzymal ksztalt i szczerzyl zeby na mlodziezowej imprezie

tort001.JPG

Załączniki

• tort001.JPG
    tort001.JPG
    261.9 KB · Wyświetleń: 1

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Mirabbelko, piękny!
icon_eek.gif
gratuluję pomysłu i wykoniania!
mniam.gif
icon_smile.gif

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Super
daumen.gif

A czym ozdabiałaś Mirabbelko
icon_question.gif

mirabbelka

Moderator
Członek ekipy
Gru 22, 2004
5,158
531
113
Czekoladowa polewa wg Dziuni. Przy obramowaniu nameczylam sie z biala czekolada, ktora zreszta po rozpuszczeniu wcale, jak widac, nie jest biala
icon_sad.gif

Wreszcie zrezygnowana do oczu i ust uzylam gotowcow "lukru rozowego i zielonego" Schwartau z torebki.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy