Bea73
Member
- Maj 28, 2007
- 12,223
- 0
- 0
Sinistra @ 14 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=690658Tyle tylko, że gonoise to biszkopt z dodatkiem masła, gdzie jajka z cukrem ubijane są na parze, a następnie dodawana jest mąka i stopione masło.
I bądź tu człowieku mądry
bahomet @ 14 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=690752To chyba tak ze wszystkim jestPopatrzylam na wiki i jest cos takiego http://en.wikipedia.org/wiki/Génoise_cake![]()
czyli ktos daje maslo a ktos nie. Jak to w kuchni
do rolad biszkoptowych poleca sie génoise bez masla; ciasto jest lekkie i bardziej delikatne
génoise z dodatkiem masla poleca sie przy ciastach nieco 'ciezszych', ktore maja byc np. nasaczone lub dekorowane 'ciezkimi' owocami
(Larousse)
Ostatnią edycję dokonał moderator: