nurbika
Member
- Lis 26, 2007
- 411
- 0
- 0
Słodzik - Sweetie Gold - naprawde najsłodszy jaki kiedykolwiek używałam (nie licząc Stevii). Sini a jadłaś kiedyś chleb esseński - on jest ze skiełkowanych ziaren zbóż jedynie bez żadnych innych dodatków - dla mnie smakuje jak nasączony jakimś syropem
No i jak mówisz w warzywkach słodkie tez czuję bardziej niż inni.
W sumie nie słodze od ponad roku - i co najśmieszniejsze wcale więcej tego słodzika nie używam i nie ciągnie mnie do cukru - odp dla Lud_ mniej więcej po 3 miesiącach zaczęłam czuć słodycz wszedzie dosłownie i wszystko było za słodkie (miewałam fantazje kulinarne o potrawach ostrych kwaśnych lub słonych
)
Wracając do tematu - zrobiłam dziś z aromatem kokosowym , wiórkami i malinami - a niedługo spróbuje zrobić na mleku i mące sojowej - zobaczymy co wyjdzie
W sumie nie słodze od ponad roku - i co najśmieszniejsze wcale więcej tego słodzika nie używam i nie ciągnie mnie do cukru - odp dla Lud_ mniej więcej po 3 miesiącach zaczęłam czuć słodycz wszedzie dosłownie i wszystko było za słodkie (miewałam fantazje kulinarne o potrawach ostrych kwaśnych lub słonych
Wracając do tematu - zrobiłam dziś z aromatem kokosowym , wiórkami i malinami - a niedługo spróbuje zrobić na mleku i mące sojowej - zobaczymy co wyjdzie