bułgarski chlebek

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Zrobiłam go i ja
icon_mrgreen.gif

Z połowy porcji, w tortownicy 24 cm bo przy układaniu w 28 miałam wrażenie że jest go za mało
dump.gif
no i wyszedł trochę wysoki
icon_wink.gif
ale wydaje mi się że udany
icon_wink.gif

Nie posypywałam wierzchu bo nie lubimy.
16.JPG
14.JPG
15.JPG

Robiłam na słodko - masło posypywałam cukrem - ciepły z serkiem homo waniliowym jest przepyszny
mniam.gif
 

Załączniki

  • 16.JPG
    16.JPG
    67.3 KB · Wyświetleń: 0
  • 14.JPG
    14.JPG
    61.2 KB · Wyświetleń: 0
  • 15.JPG
    15.JPG
    99.4 KB · Wyświetleń: 0

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Cinko jaki puchaty i pięknie wypieczony! cudowny
mniam.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
icon_redface.gif
dziękuję
icon_smile.gif

Trochę z nim roboty faktycznie - jak dla mnie to wałkowanie było makabrą bo nie cierpię
icon_wink.gif
i cieszyłam się w duchu że tylko połowę robię
fiesgrins.gif

Ale chętnie jeszcze raz zafunduję sobie makabrę z takim końcowym efektem
icon_mrgreen.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Oj czasu to nie tak znowu wiele
icon_smile.gif
tylko mnie to wałkowanie się wcale nie uśmiecha - nie lubię tego robić, a tu mi jeszcze ciasto sprężynowało - ja go wałkiem a ono spowrotem
icon_mrgreen.gif
a kulki w kolejce rosły w oczach - śpiechałam się bardzo
icon_wink.gif

Kusi mnie powtórzyć i posmarować warstwy marmoladą zamiast masła, ciekawam czy się uda
gruebel_2.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Dzieki cinko
icon_wink.gif
Fakt, wałkowanie drożdżowego to czasami syzyfowa praca
icon_mrgreen.gif

Co do marmolady, to moze posmaruj i jednym i drugim, zeby marmolada zanadto nie wyschła i chlebek dobrze sie posklejał?
 

rybkaro

Well-known member
Lis 11, 2006
1,454
319
83
I ja sie pokusiłam na ten przepis ,robiłam z połowy składników tylko dodałam chyba za dużo mąki więc nie wyrósł taki piękny .Masło zmieszałam z mielonymi orzechami włoskimi i cukrem , i nie przykryłam papierem do pieczenia więc troszkę podpieczony , ale na drugi raz już wiem o co chodzi w tym przepisie ,.więc za jakiś czas efekt będzie lepszy.Oto moje dzieło
fiesgrins.gif

zz.JPG
 

Załączniki

  • zz.JPG
    zz.JPG
    56.3 KB · Wyświetleń: 0

minia

Member
Lut 1, 2006
74
0
0
A oto mój chlebek jest pyszny, goraco polecam:
 

Załączniki

  • IMG_8901.JPG
    IMG_8901.JPG
    1.3 MB · Wyświetleń: 0
  • IMG_8906.JPG
    IMG_8906.JPG
    1.6 MB · Wyświetleń: 0
  • IMG_8908.JPG
    IMG_8908.JPG
    1.6 MB · Wyświetleń: 0
  • IMG_8914.JPG
    IMG_8914.JPG
    1.6 MB · Wyświetleń: 0

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Minia
icon_eek.gif
Oj masz ty talent kobieto, masz
lecker.gif
mniam.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Przyznam, że zabawa z tym chlebkiem idealna na nudny sobotni wieczór
icon_wink.gif

Żeby mi nie poszło za szybko zrobiłam 4 wałki z 16 kulek. Zgodnie z waszymi radami dodałam 4 łyżki cukru a na wierzch rzucę kruszonkę ze startą cytrynową skórką i aromatem. Chlebek siedzi w lodówce, rano będę piekła na śniadanko
icon_smile.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
mmm PYSZNY! a ciasto jest tak delikatne...
Warto było się pomęczyć
icon_smile.gif


Przed pieczeniem:

s_onecznik1.JPG

i po...

s_onecznik2.JPG

s_onecznik3.JPG

s_onecznik4.JPG
 

Załączniki

  • s_onecznik1.JPG
    s_onecznik1.JPG
    104.4 KB · Wyświetleń: 0
  • s_onecznik2.JPG
    s_onecznik2.JPG
    149.3 KB · Wyświetleń: 0
  • s_onecznik3.JPG
    s_onecznik3.JPG
    87.8 KB · Wyświetleń: 0
  • s_onecznik4.JPG
    s_onecznik4.JPG
    76.5 KB · Wyświetleń: 0

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Elżusiu, jak ślicznie pociełaś i pukładałaś,
delikatnie jak piórka wygląda chlebek w Twoim wykonaniu
icon_eek.gif
lecker.gif