Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
A ja zrobiłam część inaczej - rozwałkowałam i posmarowałam masłem, posypałam brązowym cukrem i cynamonem, zawinęłam w roladę, pokroiłam. Wyszły pysze maślano-cynamonowe ślimaczki.
Kupiłam podobne bułki w mojej piekarni, ale z takim pysznym białym nadzieniem (napewno nie jest to budyń) coś między bitą śmietaną a?.... Może pomożecie mi co to za nadzienie
Przygotowałam je dzieciom po powrocie z "wakacyjnych wojaży" - ponieważ korzystałam z tego, co akurat znalazłam w lodówce - a nie znalazłam w niej mleka, zastąpiłam je dodając łyżkę więcej jogurtu i dolewając ciutę wody (dolewanie miało miejsce na wadze, a co za tym idzie starałam się oczywiście zachować proporcje wagowe). Jogurt grecki plus wanilia - to była moja wersja.
Z kruszonką znikły niemal natychmiast (a mlaskanie słychać było ze dwa piętra niżej ))
Mam wielką ochotę na te bułeczki tylko chciałam je zrobić na śniadanie. Stąd moje pytanie: czy można wyrobić ciasto wieczorem i upiec z samego rana? A może macie jakieś inny pomysł? Bo szczerze mówiąc nie będzie chciałoby mi się wstać godzinę lub dwie wcześniej, aby wyrobić i piec od razu