Malgosimi @ 20 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=565460nie widziałam nigdzie gęsiego... to tez sie kupuje w kostkach?u mnie sprzedaja w sloikach, w Polsce pewnie tez
Malgosimi @ 20 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=565460nie widziałam nigdzie gęsiego... to tez sie kupuje w kostkach?Też nigdy nie widziałam stopionego w sklepie. Kiedyś widziałam w programie Kręglickich, jak w gęsim tłuszczu gotowali kaczkę. Mówili, że kupuje się surowy gęsi tłuszcz i samemu topi. W kostce nie mógłby chyba być, bo on wg mnie nigdy nie będzie taki twardy, jak świński.
hazo @ 20 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=565471Też nigdy nie widziałam stopionego w sklepie. Kiedyś widziałam w programie Kręglickich, jak w gęsim tłuszczu gotowali kaczkę. Mówili, że kupuje się surowy gęsi tłuszcz i samemu topi. W kostce nie mógłby chyba być, bo on wg mnie nigdy nie będzie taki twardy, jak świński.A nie maja tego smalcu w jakichs sklepach typowo drobiarskich?
hazo @ 20 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=565471Też nigdy nie widziałam stopionego w sklepie. Kiedyś widziałam w programie Kręglickich, jak w gęsim tłuszczu gotowali kaczkę. Mówili, że kupuje się surowy gęsi tłuszcz i samemu topi. W kostce nie mógłby chyba być, bo on wg mnie nigdy nie będzie taki twardy, jak świński.Racja , jest dużo rzadszy od świnskiego.
Ja kupuje w Piotrze i Pawle ( z tego co mi wiadomo to w Wawie sa te sklepy), jest na stoisku z wędlinami , leży zazwyczaj w pobliżu pasztetów , w duzych plastikowych pojemnikach, sprzedawany jest na wagę.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.