Cheesecake z bialą czekoladą

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
AgusiaH @ 9 Sep 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=579354Piekny sernik Hazo!!
Bea, bardzo mnie kusi twój przepis, a jeszcze w dodatku mój syn jest maniakiem sernikow i bialej czekolady, bylby więc chyba wniebowzięty.

Co do cynamonu, to do spodu bym się go nie obawiala dodac, kiedys robilam spod z cynamonowych herbatnikow i sie swietnie komponowal z sernikiem. Natomiast bardzo odrdzam dodatek cynamonu do masy serowej. Zrobilam kiedys sernik z masa miodowo-cynamonową i byla to jedna wielka porazka. Ale moze miód tu bardziej zawinil..
mysle ze to miod Agusiu
robie ten sernik czesto (rowniez deser kremowy z bialej czekolady i cynamonu) i NIGDY nie mialam zadnych problemow
troche mnie dziwi ze tyle osob zastanawia sie nad tym polaczeniem : ser - cynamon...
gruebel_2.gif
tutaj jest to dosyc popularne
tak wiec rob bez obaw, jestem pewna ze Ci posmakuje!!
daumen.gif

eirl

Member
Lip 24, 2007
108
0
0
Ja dziś też robię sernik z biała czekoladą ale ze skórką pomarańczową, następnym razem spróbuje tutejszą wariację
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Nika1990

Member
Gru 5, 2007
17
0
0
Zamierzam upiec ten sernik na święta. Ale czy mogę użyć zamiast serka Philadelphia jakiegoś innego, np Delfiko bądź zielona łąka?

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0

lemina

Member
Kwi 23, 2006
1,690
0
0
A myślicie, że jak dodam brzoskwiń, to będzie nadal jadalny? Mam do zużycia brzoskwinie zp uszki i czekowadę. Twarożek też mam
icon_smile.gif

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
przyznaje ze ja nigdy nic do niego nie dodawalam, ale czemu nie?? powiesz nam jak smakowalo
icon_biggrin.gif

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
dzis z dodatkiem kokosu, pycha, polecam
icon_biggrin.gif
lecker.gif

sernikBialaCzekolada1.jpg

Załączniki

• sernikBialaCzekolada1.jpg
    sernikBialaCzekolada1.jpg
    385.1 KB · Wyświetleń: 1

A.S.

Member
Sty 6, 2007
4,044
0
0
Tak kusisz tym sernikiem, ze upieklam. Potraktujmy to jako probe przed weekendem czekoladowym ;). Sama masa serowa jest boska. Dodalam kieliszek Cointreau do smaku.
Takie przepisy to na wlasna odpowiedzialnosc ;)

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
znaczy smakowalo po upieczeniu? czy tylko masa serowa przed??
icon_wink.gif

ja aktualnie pieke wszystkie serniki bez spodu, wiec jest tylko masa serowa

zycze smacznego!
icon_biggrin.gif

A.S.

Member
Sty 6, 2007
4,044
0
0
Bea73 @ 9 Feb 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=659000znaczy smakowalo po upieczeniu? czy tylko masa serowa przed??
icon_wink.gif

ja aktualnie pieke wszystkie serniki bez spodu, wiec jest tylko masa serowa

zycze smacznego!
icon_biggrin.gif
Pieklam wieczorem, wiec zostawilam na noc do ostygniecia. Degustacja dzisiaj. Obawiam sie, ze masa serowa po upieczeniu jest jeszcze lepsza. ;)

Uzylam sera homogenizowanego Fromage Frais o zawartosci tluszczu 20% - zamiast Filadelfii.

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
aaa... to rozumiem!
icon_biggrin.gif

mnie ten sernik smakuje i przed i po upieczeniu
icon_lol.gif

i nawet maz ktory za bardzo za sernikami nie przepadal, ten uwielbia!
icon_wink.gif

A.S.

Member
Sty 6, 2007
4,044
0
0
Melduje, ze masa serowa po upieczeniu jest zdecydowanie zbyt kuszaca ;). Sernik smakowal bardzo mnie i synkowi. Maz stwierdzil, ze bardzo dobre, ale to nie ciasto tylko deser.
rofl.gif

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
ciesze sie bardzo ze smakowalo!
a co do meza, to moj stwierdzil dokladnie to samo, ze ma wlasnie taki 'deserowy' smak
icon_biggrin.gif

(mam nadzieje, ze co do Twojego meza jest to pozytywne stwierdzenie
icon_wink.gif
)

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
dokladnie! moj tez nie! pytal czego dodalam, ze takie kremowe wyszlo! a ponoc nie lubi bialej czekolady
icon_wink.gif

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
Właśnie go popełniłam (serniczek). Jako niepokorna uczennica, z małymi modyfikacjami. Na razie siedzi w piekarniku. Wrażenia smakowe i przyznanie się do modyfikacji, po próbie w dniu jutrzejszym

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
Modyfikacje sprawdziły się. Mogę spokojnie napisac co zmieniłam. Cukru nie dodawałam wcale. Dodałam dodatkowo jeden serek Almette śmietankowy i dowaliłam jeszcze jedno jajko. Spód zrobiłam z mielonych migdałów. Czekolady białe ale o smaku bourbon-wanilia.
Smak - poezja (aż słów mi brak). A migdały cudownie podnoszą smak serniczka.

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Krystyno, baaardzo sie ciesze ze smakuje!!!
ja tez za kazdym razem cos zmieniam i mam wrazenie ze za kazdym razem jest lepszy
icon_wink.gif

zycze smacznego!
wink.gif

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
A ja cieszę się, że odkryłam ten przepis. Mało tego że jest genialny w smaku, to jeszcze robi się go piorunem. Najgorsze jest czekanie. Dobrze że nie stoi "na oczach" tylko jest w lodówce.
bussi.gif
wink.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy