- Maj 28, 2007
- 12,223
- 0
- 0
qsiaaa @ 17 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=662145jakiego typu te ciastka maja byc na spod?)
Bea73 @ 2 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=554637- 125 g ciasteczek (np. Digestive)
qsiaaa @ 17 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=662145jakiego typu te ciastka maja byc na spod?)
Bea73 @ 2 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=554637- 125 g ciasteczek (np. Digestive)
Bea73 @ 2 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=554637Na spod :
- 125 g ciasteczek (np. Digestive)...
...(osobiscie czesto robie go bez tego spodu, pieke tylko sama mase serowa...)
Ines @ 22 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=664739Krystyno, bardzo zaciekawil mnie spod z mielonych migdałów. A sam sernik pachnie oblednie, to fakt.Ja po raz pierwszy, właśnie przy tym serniku tak sobie wymyśliłam. A nigdy nie byłam fanatyczką migdałów. Teraz jestem, przynajmniej spodu migdałowego. Wysypuję 20 dkg mielonych migdałów na spód tortownicy i delikatnie ubijam . I eto wsio. Na to masa serowa. Ja jestem zachwycona smakiem sernika. A ten spód wyjątkowo mi pasuje do całości. Danio już nigdy nie dołożę, bo mi sernik wyszedł zbyt pulchny.
Ines @ 22 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=664815Czyli bardzo prosto, o wiele ciekawsze niz spod ze zmielonych herbatnikow. Mozna sie jeszcze pokusic o dodanie migdalow posiekanych i zrumienionych na patelni do masy serowej.
Tak jak do salami czekoladowego.Na to nie wpadłam. Posypałam za to płatki migdałowe na wierzch sernika. Pięknie się zezłociły i super smakują
Katja @ 23 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=665336wlasnie sie upiekl i sie studzi
pachnie oblednie to fakt
ale...
za bardzo mi sie spiekl z wierzchu
jest delikatnie powiedziawszy... lekko ciemnobrazowy
pieklam na srodkowym poziomie w 200°C i to mnie chyba zgubilo
jak Wy pieczecie to ciasto? te ostatnie 30 min. to w otwartym piekarniku czy zamknietym?
a tak wygladal podczas pieczenia![]()
jutro bede zdrapywac te najbardziej spieczona warste
Ja swoje serniki piekłam w 200 stopniach ale na dolnej szynie, przez 40 minut. Następnie piekarnik wyłączałam ale drzwiczek nie otwierałam. Po 30 minutach pobytu w wyłączonym piekarniku, uchylam delikatnie drzwiczki i kolejne 30 minut studzenia.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.