obojętnie,każde sie nada
to jest jeden z moich ukochanych chlebów
mirabbelka @ 1 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=815646ale moze ja malo zdolna jestemMirabbelko ,co ty wypisujesz
myślę ,ze jakoś szczęście do tego chleba miałam
ale masz racje ,ciasto było dość wolne i mocno turlałam je w mace przed włożeniem do durszlaka (bo w nim najczęściej rósł)
mirabbelka @ 1 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=815646ja tez dodalam make z pelnego przemialu
no nie Margot, to sie niestety nie udaje
wzielam 150g zaczynu, ktory jest dosc rzadkim roztworem (250 : 50). po dodaniu 500g maki mieszanej udalo mi sie wgniesc w ciasto 220g wody. ciasto jest dosc luzne i niech takie bedzie. gdybym dala caly zaczyn jak przewiduje przepis plus 200g wody (razem 550g) to moglabym zrobic z tego racuchy a moze nawet nalesniki. teraz sobie przypominam moja walke z tym chlebem i frustracje przed 3 laty
ale moze ja malo zdolna jestemMirabbelko, padłam i turlam się
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia